RCA-ul este un document obligatoriu pentru toţi şoferii de vehicule din România, având ca scop acoperirea daunelor produse terţilor în urma unui accident auto. Chiar dacă maşina nu este folosită şi staţionează într-o parcare publică, aceasta va trebui să aibă asigurare conform legislaţiei în vigoare.

În ultimii ani, preţurile asigurărilor RCA au crescut considerabil, devenind o povară financiară pentru mulţi şoferi. Cu toate acestea, se pot găsi asigurări RCA ieftine, mai ales online, fiecare proprietar având posibilitatea de a evalua şi compara preţurile firmelor de asigurări mult mai uşor. Există site-uri dedicate pentru oferte de preţ, pentru a veni în ajutorul şoferilor în alegerea celei mai bune opţiuni disponibile pentru ei.

Romasig recomandă tuturor să se informeze nu doar asupra preţurilor, ci şi asupra vechimii vehiculului şi a timpului de despăgubire, acestea fiind criterii esenţiale ce pot ajuta şoferii mai ales în momentele dificile.

Care sunt factorii care determină preţul unei asigurări RCA?

1. Profilul şoferului

În primul rând, profilul şoferului este criteriul iniţial pe baza căruia se stabileşte tariful final. Firmele de asigurări stabilesc primele în funcţie de acest element, luând în considerare următoarele aspecte:

  • Vârsta – şoferii tineri până în 30 de ani sunt consideraţi un risc mai mare şi, prin urmare, vor plăti sume mai consistente pentru încheierea unei astfel de poliţe.
  • Istoricul de daune – dacă şoferul are un istoric negativ, vor fi incluse costuri adiţionale din cauza riscurilor asociate.

2. Modelul maşinii

  • Marca şi modelul vehiculului – maşinile de lux, camioanele sau tirurile sunt în general mai costisitor de asigurat, acesta fiind un factor important pentru stabilirea preţului final al poliţei încheiate.
  • Vechimea – primele de asigurări pot fi mai mari pentru maşinile noi, în timp ce cele mai vechi pot fi semnificativ mai mici.
  • Capacitatea şi puterea motorului – vehiculele cu motoare mari sunt asociate cu un risc crescut de accidentare, ceea ce poate duce la prime de asigurare considerabil mai mari.

3. Modul de achiziţie a asigurării

La fel de important ca şi cele menţionate mai sus este şi modul de achiziţie a asigurării. Un broker fizic va avea întotdeauna adaosuri, deoarece sunt incluse în preţ atât chiria şi utilităţile, cât şi salariile. Astfel, varianta online rămâne cea mai uşoară, simplă, rapidă şi ieftină soluţie pentru toţi şoferii care vor să-şi reînnoiască poliţa.

Există site-uri dedicate pentru oferte de preţ care îi pot ajuta să selecteze cele mai bune oferte şi condiţii pentru ei şi maşina lor, având posibilitatea de a o achizitiona în orice moment al zilei.

Pentru ca o persoană să poată beneficia de asigurări RCA ieftine va fi indicat să apeleze în primul rând la platformele online, putând fi găsite mai uşor soluţii avantajoase pentru propriul vehicul.

Preturile la asigurarile RCA nu ar trebui să fie cel mai important factor atunci când se doreşte achiziţia unei poliţe, ci şi să se ia în calcul acoperirea oferită şi reputaţia firmei de asigurări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.