Medicul care l-a anesteziat pe tânărul mort în timpul operației, la spitalul din Vatra Dornei, spune că inima pacientului a cedat pur și simplu și că nu a fost malpraxis. Mihai Simu declară că în 36 de ani de activitate nu a mai întâlnit un astfel de caz.

Anestezistul a explicat că primul stop cardio-respirator al tânărului a intervenit după 10 minute de la administrarea anestezicului. Pacientul a făcut un spasm bronșic și a intrat în stop cardio-respirator dar s-a reușit resuscitarea lui.

 

Numai că medicii au constatat că activitatea cardiacă nu era una normală iar la al doilea stop cardio-respirator tânărul nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare.

Mihai Simu declară că a mai fost un coleg anestezist care s-a ocupat de pacientul Valeriu Stoilov, că s-au respectat toate protocoalele și că pacientul a fost intubat corect.

Acesta declară însă că tânărului nu i s-au făcut teste pentru a se depista dacă era alergic la vreo substanță folosită la anestezie, așa cum declarase directorul medical al spitalului.

Mihai Simu a explicat că astfel de teste nu sunt obligatorii și se fac la pacienții care declară că au alergii, ori Valeriu Stoilov nu se știa alergic.

Medicul anestezist crede că pacientul de 28 de ani avea probleme cardiace de care nu știa și asta deoarece inima lui efectiv i s-a oprit în timpul operației.

Procurorii dorneni au anunțat că au deschis dosar de cercetare in rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Tânărul mort în timpul operației era cercetător la Centrul de Economie Montană CE-MONT din Vatra Dornei și doctorand al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Geografie și Geologie.

Acesta a suferit un accident la o partidă de fotbal între prieteni și a ajuns la spital cu o fractură la cot.

Miercuri tânărul fusese programat să se opereze numai că în timpul intervenției, după administrarea anestezicului, acesta a intrat în stop cardio-respirator și ulterior a murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.