Dinamită, fiole cu morfină și cartuș pentru mitralieră, depistate într-un microbuz, la Vama Siret. Descoperirea a fost făcută de inspectorii vamali de la Siret.
Ei au descoperit într-un microbuz care intra în țară o bucată de TNT cu inscripție în limba slavonă, 3 fiole cu morfină și un cartuș pentru pistolul mitralieră AK74.Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret – Direcția Regională Vamală Iași, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, aflat pe sensul de intrare în țară, au identificat următoarele bunuri ascunse, în vederea sustragerii acestora de la vămuire: 1 bucată calup de formă paralelipipedică din material solid, cu o parte lipsă, suspicionată a fi TNT, cu inscripție în limba slavonă, cu orificiu circular în zona mediană, fără mijloace de inițiere, cu dimensiunile 10/5/5,5 cm, o bucată cutie cu 3 fiole cu substanță lichidă cu inscripția morfină, soluție injectabilă, 10mg/ml, de 1 ml, precum și o bucată cartuș letal calibru 5,45/39 mm – pentru pistolul mitralieră AK74.

Trei persoane erau în microbuzul respectiv, echipate în haine militare și având pașapoarte emise în Spania.

 

Arsenalul a fost confiscat iar cei trei sunt cercetați de polițiștii de frontieră.

Doi dintre ocupanții microbuzului sunt de origine spaniolă și erau însoțiți de un șofer.

Ei au declarat din start că vin dintr-o zonă de conflict din Ucraina și de aceea au fost verificați cu atenție.

Bărbații călătoreau spre Spania și după ce arsenalul a fost confiscat au fost lăsați să plece în această țară.

Cercetările sunt efectuate acum de polițiștii de frontieră, sub coordonarea unui procuror sucevean.

Întrebarea este cum au reușit să iasă din Ucraina cu dinamita în microbuz și cu muniția și ce aveau de gând să facă cu ele. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.