Explozia din blocul distrus de la Burdujeni a fost surprinsă de camere de supraveghere din zonă. În imagini se vede deflagrația și cum zboară peste mașinile din parcare bucăți de tâmplărie.

25 de familii au rămas fără acoperiș deasupra capului. Oamenii au fost lăsați marți să intre în case, fiecare câte 10 minute, însoțiți de polițiști locali, pentru a-și lua din interior documente și bunuri de strictă necesitate.

Zona este păzită 24 de ore din 24 de polițiști locali și de jandarmi și a fost izolată marți cu garduri de metal montate de polițiștii locali.

Sunt mulți curioși care vin zilnic să vadă blocul distrus și se pot expune unor riscuri mari în momentul în care intră în perimetrul izolat de polițiști, unde pot cădea în continuare elemente de construcții sau de tâmplărie.

De asemenea, oamenii au bunuri în case și se asigură paza pentru a nu se produce furturi.

Primarul Ion Lungu a revenit în zonă, marți dimineață, a discutat cu oamenii și le-a dat asigurări că nu vor rămâne sub cerul liber în plină iarnă și că Primăria Suceava este alături de ei și îi ajută.

De altfel au venit oameni care să solicite cazare iar edilul a anunțat că se va deconta și plata chiriei pentru sinistrații care închiriază o locuință. De asemenea, Primăria Suceava va suporta și plata întreținerii în cazul acestor persoane greu încercate.

Oamenii sunt disperați și spun că munca lor de o viață a fost distrusă în câteva clipe. Explozia a fost atât de puternică încât suflul ei s-a simțit pe o rază de 20 de metri în jur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.