test COVID 19, sursă foto Europa FM
sursă foto Europa FM

Două cazuri de COVID varianta Delta au fost depistate la pacienți din Frătăuții Noi. Cei doi sunt internați la Spitalul Județean Suceava, în Secția de Boli Infecțioase.

Citește restul știrii după reclame....

Două cazuri de COVID varianta Delta au fost diagnosticate la două persoane din județ întoarse recent din Anglia. Este vorba despre doi diasporeni.

Alte trei persoane sunt suspecte de infectare cu aceeași temută variantă și au fost trimise probe pentru secvențiere.

Până acum, trei persoane au murit în România din cauza variantei Delta. Toți cei trei nu au fost vaccinați împotriva noului coronavirus.

Varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană este considerată cea mai adaptată dintre cele patru  variante virale de îngrijorare, cu un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

Varianta Delta are potențialul de a deveni tulpină majoritară la nivel global, nu doar în anumite țări, fiind responsabilă de un număr mare de infecții, predominant la persoanele nevaccinate.

Vaccinurile actuale administrate în schemă completă își mențin eficiența față de infecția cu acest tip de tulpină, sens în care vaccinul produs de compania Pfizer/ BioNTech asigură o protecție de spitalizare de 96%, iar AstraZeneca/Vaxzevria asigură o protecție de 92%.

 

Oferta SAVCOM 26-31 Iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here