Un vlăjgan din Vicovu de Jos s-a urcat beat la volan și a intrat cu mașina în tot ce i-a ieșit în cale. Incidentul s-a petrecut la primele ore ale dimineții de joi.

Citește restul știrii după reclame....

Miercuri, la orele 04.05, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a fost sesizată prin intermediul S.N.U.A.U. 112 de către Burlă Vasile din Vicovu de Jos,  cu privire la faptul că vecinul băut a ajuns în curtea lui cu mașina și i-a lovit autoturismul.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și l-au identificat apelantul. Acesta a relatat faptul că, în timp ce se afla la locuința sa din Vicovu de Jos, a auzit un zgomot puternic venind din exterior. Omul a ieșit afară și a observat că autoturismul său marca Audi, care se afla parcat în fața casei sale, a fost lovit de un autoturism marca Volvo intrat prin gard.

De asemenea, lângă cele două autoturisme era un gard din material lemnos, distrus pe o porțiune de 1-2 metri, precum și un stâlp de rețea de telecomunicații rupt, cablurile fiind căzute pe sol.

Lângă autoturisme a fost identificați doi martori, unul dintre ei fiind tatăl apelantului, care a relatat verbal faptul că la volanul autoturismului marca Volvo se afla numitul Spânu Ciprian din comuna Vicovu de Jos, iar în stânga șoferului un alt localnic – care a încercat să ducă în eroare polițiștii și a spus că el a fost la volan.

La fața locului a fost identificat numitul Spânu Ciprian și pentru că emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru prelevarea de mostre biologice.

Efectuându-se verificări în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat că Spânu Ciprian nu are dreptul de dreptul de a conduce pe drumurile publice.

S-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspectul Spânu Ciprian din comuna Vicovu de Jos, sub aspectul comiterii infracțiunilor de  conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Întrucât suspectul nu se află la prima faptă de acest gen, manifestând perseverență în comiterea de infracțiuni la regimul rutier, în ultimul an fiind cercetat și trimis în judecată pentru două astfel de fapte, s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore.

De asemenea, în legătură cu această cauză, lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de mărturie mincinoasă, deoarece martorul Burlă Vasile, cu intenția de ajuta autorul faptei, a făcut afirmații mincinoase cu privire la aspectele esențiale ale cauzei și nu a spus tot ce știa, fapt care a îngreunat și a tergiversat stabilirea adevărului și a împrejurărilor exacte de comitere a infracțiunilor cercetate.

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de Burlă Vasile sub aspectul comiterii infracțiunii de mărturie mincinoasă s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore.

S-au constituit două escorte, ambii suspecți fiind introduși în arestul I.P.J. Suceava.

Oferta SAVCOM 26-31 Iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here