Patru noi cazuri de coronavirus, confirmate sâmbătă, în țara noastră, numărul bolnavilor ajungând la 13. Primele două cazuri confirmate =sunt două fete în vârstă de 15, respectiv 16 ani. Ele au fost internate de urgență la spital. Un caz privește o tânără de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara depistați cu coronavirus, dar într-o altă clasă. La acest moment cursurile instituției de învățământ sunt suspendate până pe 11 martie a.c., urmând ca în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., comitetul județean pentru situații de urgență să decidă suspendarea cursurilor până la 14 zile.
Tânăra de 15 ani s-a prezentat în cursul zilei de ieri la Spitalul de copii din Timișoara, prezentând simptome de febră și tuse. Starea sa de sănătate este ameliorată, fără febră. Al doilea caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de ieri cu infecție cu noul coronavirus (COVID-19).
Tânăra de 16 ani este asimptomatică și a fost internată la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.
Un al treilea caz a fost confirmat sâmbătă seară. Este vorba despre un bucureștean care s-a întors cu avionul de la Roma. El muncește în peninsula și s-a întors în vacanță. A intrat în contact cu soția, fiica și iubitul tinerei. Sanitarii fac anchetă epidemiologică pentru a identifica pasagerii care au stat în avion în preajma bucureșteanului.
Al patrulea caz de coronavirus confirmat sâmbătă s-a înregistrat la Galați. Este vorba despre un bătrân transportat la Institului Matei Balș.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here