Electrician rănit la EGGER Rădăuți după ce a căzut de la aproape 7 metri înălțime. Accidentul de muncă s-a petrecut vineri dimineață.

Poliția a fost anunțată prin 112 de către un angajat al EGGER Rădăuți că un electrician de 54 ani, din municipiul Suceava, a căzut de la înălțime.

La fața locului s-au deplasat oamenii legii, care au stabilit în urma cercetărilor s-a stabilit că rănitul este angajat al SC EGGER Rădăuți pe post de electrician. Locul producerii evenimentului este situat în incinta societății

Bărbatul efectua lucrări de întreținere a sistemului electric. Acesta se afla la înălțimea de aproximativ 6,5 metri, într-o nacelă suspendată pe cablu (șufă).
La un moment dat, șufa care susținea nacela s-a rupt, aceasta căzând de la înălțimea de 6,5 metri.

În urma impactului cu solul, electricianul care se afla în nacelă a suferit leziuni.

Victima a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticată cu: traumatism cranio-cerebral acut, plagă frontală stânga, fără pierderea de cunoștință, traumatism membru superior și inferior drept.

Reprezentanții SC EGGER Rădăuți au anunțat ITM Suceava despre accidentul de muncă, urmând a se dispune cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului și a stabilirii persoanelor vinovate, dacă este cazul.

Polițiștii au dosar penal privind infracțiunile de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here