Atac dur la adresa guvernanților și a premierului Florin Cîțu, lansat de deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu, în contextul pandemiei de COVID și în condițiile în care cei din coaliție se contrazic unii pe alții.

„Ne-ați făcut prizonierii unor traume și drame pe care le vor resimți mai multe generații de români”, spune Eugen Bejinariu, care vorbește și despre soarta bolnavilor cronici și despre apocalipsa COVID anunțată de ministrul Sănătății în același timp în care premierul vorbește despre relaxarea restricțiilor.

Deputatul PSD de Suceava este de părere că premierul Florin Cîțu este un dirijor fără orchestră la acest moment.

Redăm declarația de presă făcută de Eugen Bejinariu:

„Cele trei mini-guverne din cadrul Guvernului României funcționează paralel, în sincope, sabotându-se cu cinism și prin aceasta alterând bruma noastră de nădejde că am putea avea parte de o viață de calitate mai bună.

Miniștrii liberali își croșetează forme de a-și rezolva camarila, la umbra faptului că marile preocupări sunt legate doar de pandemie.

Miniștrii progresiști avansează doar propria agenda și sunt preocupați doar de felul în care firmele apropiaților, ONG-urile de casă și oamenii lor fără școli pot accede la bunăstare.

UDMR-ul, ca mereu, își urmărește destoinic obiectivele proprii, dar măcar miniștrii lor au viziune, coerență și un pragmatism binefăcător tuturor.

Între timp, primul ministru – un dirijor fără orchestră – se împiedică in faptele miniștrilor săi, în propriile vorbe și cade în ridicol la fiecare ieșire publică. Un prim-ministru neputincios și sabotat de propria non-echipă va eșua în misiunea de a trece țara peste efectele pandemiei.

Când în sfârșit a înțeles premierul că oamenii au nevoie de speranță ca să poată parcurge agonia, când în sfârșit a preluat premierul modelul liderilor care se adresează poporului arătând calea spre lumină, când în sfârșit, după un an de năpastă liderul guvernului aduce și vești bune despre un orizont apropiat al întoarcerii la normalitate, se grăbesc cioclii din subordine să ne ucidă încrederea și entuziasmul.

Ministrul sănătății, cel iresponsabil și ne-răspunzător, căci de la învestire a avut grijă să semneze un singur act, cel prin care și-a delegat atribuțiile astfel încât sa nu mai semneze niciodată nimic, acest ministru infatuat anunță că de fapt vor urma zile mai tragice decât cele cu care ne-am obișnuit.

Când ne pregăteam să reînvățăm speranța, aflăm de ordinul ministrului sănătății care anunța apocalipsa Covid și faptul ca toți suferinzii altor boli sunt lăsați în așteptarea morții- paturile ATI pe care n-au fost în stare să le suplimenteze așa cum promiteau acum un an sunt toate acum alocate pentru pacienții Covid, nu se mai efectuează alte operații, nu se mai îngrijesc alți bolnavi.

Spitalele pe care le-au lipsit de resurse nu vor mai face nici atât de puțin cât au făcut pentru bolnavii cronici în ultimul an, medicii de toate specializările sunt împinși brutal și iresponsabil doar către urgențele Covid, iar medicii de familie sunt transformați în asistente medicale specializate în administrarea vaccinului.

Zeci de mii de oameni cu afecțiuni cronice, bolnavi aflați în așteptarea unor tratamente si intervenții chirurgicale sunt condamnați la moarte. Zeci de mii de medici si personal medical buimăcit de haosul directivelor pe care le primesc sunt obligați să își încalce jurământul profesional și să ucidă oameni prin neimplicare sau implicare defectuoasă.

Toate acestea se suprapun peste refuzul guvernului de a extinde testarea, de a omologa forma științifică mai facilă a testelor antigen –formă pe care toate țările europene au acreditat-o tocmai pentru a ține sub control pandemia.

Trăim o adevărată tragedie sub conducerea coaliției cinic-iresponsabile si o trăim perplecși, căci ea ne este comunicată cu zâmbet superior sau chiar mai rău, cu râsete imberbe de la pupitrul conferințelor de presă.

Aș putea să admit că nu toți miniștrii cabinetului Cîțu au voluptatea răului, că nu toți au aceeași dorința de a crește tensiunea oamenilor, aș putea să admit ca nu toți miniștrii sunt preocupați să apese pedala angoasei și să amplifice paroxistic îngrijorările legitime ale oamenilor, dar crima celor care proclama zilnic apocalipsa și care amplifică panica românilor în timp ce liderii țărilor europene dezvelesc deja speranța, crima miniștrilor care anunță doar drame, refuzând soluții adoptate de alte state, această crimă n-ar fi posibilă fără neputința primului ministru.

Nu știm, dragi guvernanți dacă vă luptați între voi pentru mai multă putere individuală, pentru glorie personală sau pentru bani. Nu știm dacă aveți agende separate, care se contrazic și se încurcă una pe cealaltă, nu știm dacă sunteți mânați în luptă de obiective diferite și viziuni incompatibile, nu știm dacă acționați așa doar din prostie sau și din rea-credință, dar știm că ne-ați făcut prizonierii unor traume și drame pe care le vor resimți mai multe generații de români.

Nimeni, nici măcar noi cei de la PSD, mereu eficienți în actul de guvernare, mereu îndreptați către grijile oamenilor, mereu rezolvitori de probleme economice si sociale, nici măcar noi când vom veni la putere în urma eșecului vostru administrativ marcat de omucidere, nici măcar noi nu vom putea repara răul pe care îl face românilor guvernarea voastră tragică.”

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here