Explozie la stația peco a Rompetrol din Câmpulung Moldovenesc. Două persoane au fost rănite. Incidentul s-a petrecut în cursul zilei de joi.
Doi bărbați, de 22 și 25 de ani, angajați la punctul de lucru din  Câmpulung Moldovenesc al S.C. KRAFT S.R.L. Suceava (franciză Rompetrol), au deschis un cămin subteran situat lângă pompele de alimentare cu carburant, prin interiorul căruia circulă conductele de alimentare ale pompelor.
Cei doi angajați au intervenit deoarece interiorul căminului era inundat parțial cu apă. Ei   au introdus în interior o pompă electrică pentru evacuarea apei acumulate.
La un moment dat, unul dintre bărbați a intrat în interiorul căminului pentru a porni pompa, însă aparatul electric a produs un scurtcircuit. Gazele acumulate în căminul respectiv s-au aprins iar apoi s-a produs explozia. În urma deflagrației, a rezultat accidentarea celor doi angajați Rompetrol, care au fost răniți. Aceștia au fost transportați la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, fiind diagnosticați  cu arsuri de gradul 1 și 2 la
nivelul feței și al mâinilor. În urma exploziei nu au fost distrugeri în stația peco.
Polițiștii au informat pe Reprezentanții S.C. KRAFT S.R.L. cu privire la obligativitatea informării I.T.M. Suceava despre explozie și rănirea muncitorilor.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „neluare a
măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.
Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here