Fălticenean arestat după ce s-a dat drept polițist și a tâlhărit un tânăr. Victima a fost tâlhărită în propria casă de către falsul polițist, care a acționat ca în filmele de acțiune.

Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată luni de un tânăr de 22 ani, localnic, despre faptul că în noaptea de 21/22.02.2021, în jurul orelor 04.30, a fost tâlhărit de o persoană necunoscută care s-a dat drept polițist.

În noaptea de 21/22.02.2021, în jurul orelor 24.00, persoana vătămată, s-a întâlnit cu alți doi tineri. Aceștia au consumat alcool în locuința tânărului de 22 de ani, până în jurul orelor 04.00.

La orele 04.20 – 04.30, a venit un bărbat care s-a recomandat a fi lucrător de poliție și i-a solicitat gazdei să se întindă pe podea, cu fața în jos, lucru pe care persoana vătămată l-a făcut. Falsul polițist s-a așezat peste tânăr, timp în care i-a sustras un telefon mobil marca Samsung.

După ce individul a luat telefonul, a părăsit locuința, fiind însoțit și cei doi tineri care au stat la băut împreună cu victima.

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit că autorul faptei este numitul Dinu Alexandru Samir, de 20 ani, tot din localitate.

S-a solicitat sprijinul patrulei de siguranță publică din cadrul BOP Fălticeni, care a procedat la căutarea autorului. Agenții de siguranță publică s-au deplasat la locuința lui Dinu Alexandru Samir, unde a fost găsită concubina acestuia, care a declarat că Dinu Alexandru Samir nu este la domiciliu dar le-a predat lucrătorilor de poliție telefonul marca Samsung care a fost adus acasă de concubinul său.

Din audierile efectuate până în prezent rezultă că numitul Dinu Alexandru Samir ar fi fost chemat la locuința persoanei vătămate de unul din tinerii care au petrecut acolo, urmând ca în sarcina acestuia să fie reținută infracțiunea de complicitate la tâlhărie calificată.

La data de 23.02.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale față de Dinu Alexandru-Samir, pentru comiterea infracțiunii de „tâlhărie calificată”, și față de complicele lui – Bogdan Alex-Cristi pentru comiterea infracțiunii de „ complicitate la tâlhărie calificată”, propunere care a fost confirmată de procurorul din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Fălticeni.

Falsul polițist a fost în final arestat preventiv pentru 30 de zile.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here