Festivalul de Artă Medievală va fi organizat cu public, anul acesta. Anunțul a fost făcut luni de vicepreședinte Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

Niculai Barbă a declarat că CJ Suceava se pregătește să reia organizarea Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” cu participarea publicului, la un nivel cât mai apropiat de anul anterior pandemiei.

„În acest an Consiliul Județean Suceava împreună cu Muzeul Național al Bucovinei intenționează să reia organizarea Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” cu participarea publicului, urmând să fie respectate condițiile legate de pandemie care vor exista la mijlocul lunii august.

Se știe că se vor ridica, gradual, restricțiile astfel că, în aceste condiții, CJ Suceava se pregătește să organizeze activități cu public în aer liber.
Pentru aceasta gândim un program mai amplu având discuții și cu DSP Suceava și apoi vom proceda la pregătirea efectivă a evenimentelor pentru mijlocul lunii august.

Festivalul de Artă Medievală de la Suceava a devenit cel mai important din țară, drept care ne propunem să fim primii care reluăm acest gen de evenimente.

Este și o revanșă și față de situația pe care am avut-o în Suceava anul trecut când am putut organiza doar evenimente online.

Ne organizăm pentru că suntem convinși că putem să revenim la normalitatea dinaintea pandemiei, atunci când festivalul era cel mai important din țară”, a precizat Niculai Barbă.

Evenimentele în cadrul Festivalului Medieval vor fi organizate în perioada 13-15 august, la Cetatea de Scaun a Sucevei.

De asemenea, se pregătesc mai multe activități cu publicul și la Muzeul Satului Bucovinean.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here