Premierul Florin Cîțu a explicat la Suceava că măsurile de relaxare au fost luate deoarece ritmul vaccinării anti-COVID este unul bun în România. El a atenționat că ne putem întoarce la restricții dacă acest ritm scade și a îndemnat din nou populația să se vaccineze.

Acesta a explicat că organizatorii de evenimente, precum nunțile, pot să primească mai multe persoane dacă se asigură că acestea sunt vaccinate. În acest sens, nu vor fi restricții dacă invitații vor prezenta la intrare certificatele de vaccinare.

Răspunderea le revine însă organizatorilor.

„Noi am spus în ceea ce privește evenimentele și în spațiul public și în spațiul închis că o să luăm o decizie în privința persoanelor vaccinate pentru o anumită capacitate, dar dacă organizatorii își asumă că o să fie doar persoane vaccinate o să fie fără restricții. Asta înseamnă că permit doar persoanelor cu certificat de vacciare să intre. Este un mod simplu de a verifica. E decizia organizatorului dacă vrea să aibă mai multe persoane la eveniment”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă există riscul ca până la finalul anului să mai purtăm masca sau să avem restricții în continuare, Cîțu a răspuns:
Masca în spațiul public vrem să nu mai trebuiască să o purtăm până la finalul anului, dar asta depinde foarte multe de rata de vaccinare”.

Vineri se întrunesc CNSU și Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie, urmând să decidă relaxarea măsurilor şi calendarul concret pentru fiecare etapă.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here