Relaxarea restricțiilor intră în vigoare din această seară, înainte de ora 24.00. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, la Gura Humorului, după întâlnirea cu reprezentanții HORECA din Bucovina.

Premierul a spus că vineri la ora 20.00 este ședință de guvern pentru a aproba relaxarea restricțiilor. Acestea pot intra în vigoare de vineri seară, înainte de ora 24.00.

La ora 21.00, premierul va susține o conferință de presă în care va explica detaliat măsurile de relaxare.

Printre măsuri se numără renunţarea la purtarea măştii în spaţiile deschise, cu excepţia pieţelor, târgurilor şi staţiile de autobuz, eliminarea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii şi revenirea magazinelor la un program normal de funcţionare.

„Astăzi (vineri – n.r.), după ce mă întorc de la Suceava, o să avem o şedinţă de Guvern prin care trebuie adoptate câteva măsuri care să intre în vigoare de mâine, cele anunţate. Este vorba de a elimina restricţiile pe timp de noapte, restricţiile pentru magazine, portul măştii în spaţiile deschise şi aşa mai departe.
Pe rând le vom lua pe toate şi le vom explica în hotărâre de Guvern, dar, deocamdată, astăzi decidem pentru 15, pentru ziua de mâine. După aceea urmează cealaltă bornă importantă, la 1 iunie, şi care se va întâmpla dacă avem, ca şi până acum, o rată de vaccinare foarte bună, mai bună decât ne aşteptăm.

Pentru că noi am luat această decizie de a lua unele măsuri mai repede de 1 iunie, pentru că am avut succes şi în ceea ce priveşte şi rata de vaccinare şi rata de pozitivare, pentru a arăta românilor că merită să te vaccinezi”, a afirmat premierul Florin Cîţu.

Acesta a atras atenția că vaccinarea populației trebuie să continuie în ritm alert și că vor fi ridicate măsuri în funcție de vaccinarea anti-COVID.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here