Gheorghe Flutur anunță recepția finală a drumului reabilitat de la Iacobeni până la granița cu județul Maramureș

DN 18, Iacobeni- Cârlibaba-Borșa

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat în cursul zilei de luni la recepţia lucrărilor de reabilitare a DN 18, pe tronsonul Iacobeni – Ciocăneşti – Cârlibaba – limita cu judeţul Maramureș.

„Am curajul s-o spun, unul dintre cele mai frumoase trasee turistice din România, pe valea Bistriței Aurii. Astăzi este o zi foarte importantă pentru județul Suceava, s-a semnat în prezența directorului general al Companiei Naționale de Infrastructură și Autostrăzi, Mariana Ioniță, recepția finală a acestui drum pe 40 de km de la Iacobeni până la granița cu județul Maramureș. O investiție care a ieșit excepțional”, a declarat Flutur.

Șeful administrației județene a subliniat că acestă investiție ajută la scurtarea distanței dintre Suceava și granița cu Ungaria cu 100 de km.

„Oamenii pot veni pe aici mult mai ușor, pe la Borșa să ajungă la Satu Mare și în graniță și apoi spre Budapesta-Viena. Aici se deschide o perspectivă de dezvoltare turistică excepțională pe zona Bistriței Aurii. Primării de aici au făcut și ei eforturi foarte mari. Există o infrastructură de cabane dezvoltată în această perioadă. Există obiective turistice foarte frumoase. Gândiți-vă la comuna sau la satul tradițional Ciocănești care a câștigat de atâtea ori acest titlu național, la muzeele care înseamnă tradiții și obiceiuri, la Festivalul Național al Păstrăvului, la plutăritul pe Bistrița și atâtea evenimente unice care pot fi petrecute de turiști în frumoasa Bucovină. Doresc ca imediat în perioada care urmează să facem o poartă de intrare împreună cu primarul de Cârlibaba aici în granița cu Maramureșul și sigur să promovăm în continuare această minunată zonă a Bucovinei pentru că în sfârșit avem un drum așa cum îl merită de mult”, a spus Flutur.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here