Gheorghe Flutur, la Valea Glodului: „Sper să fie o vale cu asfalt, civilizată și un drum de legătură către viitoarea Autostradă A7”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, miercuri dimineață, lucrările de modernizare de la drumul județean care leagă Liteniul de Fălticeni, prin Valea Glodului Giurgești, Pleșești și Hârtop.

El a subliniat că acest drum este extrem de important, având în vedere că va fi un drum de legătură cu viitoarea Autostradă A7.

„Are 16,7 km care se modernizează în momentul de față. Se lățește platforma drumului la 8 metri, din care 6 metri carosabilul. Se toarnă două straturi de asfalt. Valoarea investiției Consiliului Județean Suceava, pe program guvernamental, este de 6,7 milioane de euro. Pe această porțiune sunt peste 40 de podețe. Sunt alte 550 de podețe unde se intră în curțile oamenilor. Sunt 41 de drumuri laterale la care se face racordul. În această zonă am avut 1,3 km unde s-au introdus piloni de stabilizare speciali, pentru că terenul era mlăștinos”, a declarat Flutur.

Șeful administrației județene s-a arătat mulțumit de stadiul lucrărilor din această zonă, dar totodată i-a rugat pe constructori să grăbească această lucrare, cât mai permite vremea. El a declarat că în cursul zilei de miercuri se va deplasa și la Hârtop pentru a le cere constructorilor să accelereze lucrările mai mult.

„Este important ca în această zonă, care se numește Valea Glodului, să nu mai fie glod. Sper să fie o vale cu asfalt, civilizată și un drum de legătură către viitoare Autostradă A7, care va trece prin zona Liteni – Dolhasca – Pașcani, venind de la Suceava. Este o zonă care va duce la dezvoltarea investițiilor, la ridicarea și din punct de vedere turistic. Este o legătură cu Liteniul, Fălticeniul, valea Șomuzului, valea Sucevei, de mult așteptată de oamenii din zonă”, a mai spus președintele CJ Suceava.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here