Autoturism cu țigări de contrabandă abandonat după ce polițiștii de frontieră au tras trei focuri de armă.

OFERTA SAVCOM 28 Sept-03 Oct  

La nivelul Sectorului P.F. Brodina, a fost declanșată, în cursul zilei de joi, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 14.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, la aproximativ 1.000 metri de la frontiera de stat spre interior, un autoturism înmatriculat în Marea Britanie.

Imediat, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea mașinii, însă șoferul a ignorat semnalele acestora. S-a trecut la urmărirea autoturismului, iar pentru reţinerea şoferului poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare și au tras trei focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă acesta a abandonat mașina și a reuşit să fugă spre interiorul localității. Contrabandiștii se pare nu au fosr prea impresionați de focurile de armă și au reușit să scape.

În urma controlului efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete cu țigări de contrabandă. Autoturismul a fost transportat la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 14.250 pachete cu țigări, provenite din magazine de tip duty free.

Țigările, în valoare de 166.725 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 7.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. În cauză, se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here