Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat primarilor din judeţ să amenajeze de urgenţă piețe volante în spații deschise pentru producătorii autohtoni. Solicitarea vine pe fondul suspendării activității piețelor care funcționează în spații închise în contextul creterii incidenței cazurilor de COVID-19. Deja președintele CJ Suceava a discutat în acest sens cu primarii.

„Pe cât posibil aceste spaţii deschise trebuie să fie amenajate în apropierea actualelor pieţe închise, pentru a asigura în continuare vânzarea produselor agricole ale producătorilor autohtoni, dar şi pentru a da posibilitatea cumpărătorilor să achiziţioneze astfel de produse”, a declarat Gheorghe Flutur. El a precizat că din discuţiile avute cu primarii, a văzut că există toată disponibilitatea din partea acestora pentru amenajarea spaţiilor, chiar în acest week-end „pentru că trebuie să reducem la maxim riscul infectării cu noul coronavirus, dar în acelaşi timp dorim şi trebuie să asigurăm desfacerea mărfii producătorilor autohtoni, iar populaţia să poată achiziţiona aceste produse”, a precizat Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur dezaprobă discursul de campanie electorală a unor politicieni „care speculează demagogic şi populist actuala situaţie în speranţa că vor obţine voturi la alegerile din 6 decembrie”. Flutur spune că administraţia locală liberală este pregătită să ia toate măsurile pentru asigurarea sănătăţii populației.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că a discutat sâmbătă cu premierul Ludovic Orban despre soluţiile care trebuie luate pentru a rezolva problema siguranţei sanitare dar în același timp pentru a se da posibilitatea producătorilor autohtoni să își valorifice produselor alimentare.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here