Incendiu puternic, la Pojorâta, din cauza unui coș de fum. Incendiu s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică. Flăcărire se propagau rapid și exista riscul ca o locuință învecinată să fie cuprinsă de foc.

Pompierii de la Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Pojorâta, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit la o gospodărie din comuna Pojorâta. La sosirea echipajelor, ardea acoperișul unor anexe, corp comun, cu pericol de propagare la casa de locuit și la o gospodărie învecinată.

Militarii au intervenit aproape 3 ore. Au ars acoperișul bucătăriei de vară și al adăpostului de animale, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, și circa 1000 kg de plante furajere. De asemenea, s-a degradat o suprafață de 10 mp din fațada casei, pe o latură, sticla tâmplăriei și ușa de la intrare în locuință, precum și acoperișul magaziei pentru lemne.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic, generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile. Nu s-au înregistrat victime iar pompierii au salvat casa proprietarului și locuința învecinată.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here