Blocul Operator de la Spitalul Județean Suceava se extinde, fiind în construcție încă patru săli de operație. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat joi lucrările la noul bloc operator, fiind însoțit de managerul spitalului – Alexandru Calancea și directorul medical – Mircea Jurchiș.

Gheorghe Flutur a declarat că noul bloc operator, va avea o suprafață de 1.100 de metri pătrați. Termenul de finalizare a investiției este 15 septembrie 2020.
„Spitalul Județean Suceava are acum 15 săli de operații. Din bani de la Consiliul Județean, circa 30 de milioane de lei, se va extinde blocul operator”, a explicat președintele Consiliului Județean.
Flutur a precizat că este o lucrare foarte delicată pentru că dotările sunt de ultimă generație și se are în vedere în special securitatea pacienților. Vorbim despre sisteme de climatizare, de spălare, de dezinfectare a pereților, a instrumentarului, a sălilor, despre accesul pacienților și accesul materialelor cu care se intervine pentru a fi trimise la sterilizare.

„Pe mine mă bucură faptul că se vor diversifica intervențiile, fie că vorbim de ortopedie, neurochirurgie sau alte specializări. Era nevoie de alte spații pentru că la Suceava numărul de pacienți care se operează anual, în medie, s-a dublat față de ce era acum 7 – 8 ani. Dacă aveam 4.500 – 5.000 de intervenții, acum avem peste 10.000. Sper la revenirea în normalitate a Spitalului Județean Suceava. Și nu numai sper, ci luptăm să revenim la normalitate pentru ca oamenii care au nevoie să fie operați aici la Suceava, pentru că sunt condiții. Iar aceste blocuri operatoare vin în întâmpinarea pacienților și a serviciilor de calitate. Mă interesează calitatea. Finanțarea am asigurat-o la timp”, a declarat joi Gheorghe Flutur.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here