Pe 14 septembrie, la Moara se va deschide o grădiniță nouă, chiar în spatele primăriei din localitate.

Copiii din Moara au, începând din acest an școlar, o grădiniță nou-nouță și ultramodernă. Peste 100 de preșcolari se vor bucura de noua investiție, care se ridică la peste 2,2 milioane de lei.

Conform primarului comunei, Eduard Dziminschi, este vorba despre o clădire de 800 de metri pătrați, cu spații pentru patru grupe de copii dar și pentru personal. Fiecare sală de clasă are grup sanitar propriu și au fost prevăzute spații speciale pentru joacă și pentru servirea mesei. Finisajele sunt de calitate iar ușile din lemn masiv și urmează să fie adus mobilierul.

Eduard Dziminschi spune că investiția era absolut necesară pentru că micuții din zonă mergeau la o grădiniță improvizată în clădirea căminului cultural și nu aveau condiții prea bune.
Grădinița este gata iar acum se lucrează la terenul de joacă, acesta fiind amenajat chiar în fața unității de învățământ.
Dotările sunt de top la nouă grădiniță – sisteme de detectare de fum, instalații sanitare și electrice de calitate și un sistem de supraveghere video care poate fi accesat în orice moment de părinți pentru ca aceștia să poată vedea ce fac micuții pe timpul zilei, fiindcă vorbim de o grădiniță cu program prelungit.
Totul a fost prevăzut în detaliu, astfel că există aici un cabinet medical cu un izolator iar o asistentă va face triajul copiiilor în fiecare zi, la intrarea în grădiniță, și va sta acolo pentru a putea acorda îngrijiri în caz de nevoie.
Pentru primarul Eduard Dziminschi copiii din localitatea Moara sunt o prioritate judecând după faptul că într-un sigur mandat a reușit să ridice această grădiniță și să reabiliteze școlile și celelalte grădinițe din localitate. Eduard Dziminschi spune că până acum mulți din cetățenii din Moara Nica își duceau copiii la grădinițe din orașul Suceava, însă de acum au la dispoziție o grădiniță modernă chiar la ei acasă, ceea ce nu poate decât să îl bucure, având în vedere că Moara este locul în care s-a născut, a crescut și și-a crescut și proprii copii.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

1 COMENTARIU

  1. Extraordinar!
    Tot respectul şi lauda pentru acest OM, a făcut pentru Moara o mulțime de lucruri bune. Aceştia sunt oamenii de care avem nevoie la guvernare, să-ți dea Dumnezeu sănătate domnule Eduard Dziminschi !!
    NM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here