Gheorghe Flutur: „Eu văd o perspectivă foarte frumoasă zonei Liteni-Dolhasca. Sunt convins că se vor crea multe locuri de muncă în zona autostrăzii”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, alături de primarul Tomiță Onisii, au inspectat lucrările la DJ 208, care traversează orașul Liteni.

„Suntem pe drumul județean care leagă Suceava de Dolhasca, la Liteni. Vreau să vă spun că sunt mulțumit. Sunt alături de primarul din Liteni, Tomiță Onisii. Modernizăm pe bani europeni drumul județean, în sfârșit! Oamenii de aici așteaptă ca această rută să fie modernizată. Se lărgește partea carosabilă la 8 metri, din care carosabilul propriu zis 6 m și jumătate și diferența acostamentul. Pe tronsonul când vii de la Suceava la Ipotești, în zona Bosanci, la Udești, Ruși Mănăstioara, la Chilișeni, Știrbăț, aici la Liteni și la Dolhasca, peste tot sunt puncte de lucru. Au împărțit în mai multe șantiere, sunt vreo opt șantiere de lucru. Acum se lucrează la lărgirea carosabilului, se tasează”, a declarat șeful administrației județene.
El a subliniat că este o investiție foarte importantă în infrastructura de autostrăzi și este convins că în zona Liteni-Dolhasca se vor crea multe locuri de muncă.

„Oamenii așteaptă de mult acest drum, poate că unii nu mai aveau încredere. Mi-aș fi dorit să-l începem mai repede, dar ordonanța guvernului PSD, de acum doi ani, care a majorat salariul minim la firmele de construcții, nu a dat și sursa de salarii și atunci Consiliul Județean Suceava a făcut un împrumut de 15 milioane de euro pentru ca acest drum să se construiască. Acest drum se va intersecta undeva cu autostrada căreia săptămâna viitoare i se pecetluiește soarta Siret- Suceava- București, care va trece prin zona Liteni Dolhasca cu intersecție la Pașcani. Foarte importantă este această investiție în infrastructura de autostrăzi, iar zona aceasta Liteni, Dolhasca va avea o perspectivă foarte frumoasă și aici sunt convins că se vor crea multe locuri de muncă în zona autostrăzii. Guvernul nostru va semna zilele viitoare contractele de proiectare, apoi urmează exproprierea și toată documentația, circa doi ani de zile ca apoi să începem construcția acestei autostrăzi pe patru benzi care să lege județul Suceava de București”, a declarat Flutur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.