În replică la acuzele senatorului Ioan Stan cum că ar aloca fonduri spitalelor din teritoriu pe criterii politice, Ghoerghe Flutur declară că CJ Suceava luptă din răsputeri pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID și că este o institușie dezbrăcată de haina politică.

Președintele CJ Suceava și al Organizației Județene a PNL a explicat că s-au alocat fonduri spitalelor care au intrat în lupta cu COVID-19 și că Spitalul din Fălticeni, dat de exemplu de Ioan Stan, nu a intrat, cel puțin în această etapă, în prima linie a luptei cu COVID-19. Prin urmare, banii au mers către spitalele implicate în această luptă, spitale care au mare nevoie de fonduri. „Trebuie spus că alocarea de fonduri din ședința de vineri a Consiliului Județean Suceava se va face în urma solicitărilor primite din partea primăriilor, municipiul Fălticeni nu a făcut vreo solicitare în acest sens. Și vreau să dau asigurări că în continuare, în limita resurselor pe care le avem și dacă nu le avem vom apela și la sprijin guvernamental, vom fi alături de aceste unități administrative. Și nu uitați domnule Stan că Spitalul din Fălticeni a primit în acest an 15 milioane de lei de la Guvernul Orban pentru a putea fi dat în funcțiune. Nu cred că postura miloagă în care vă situați vă ajută în campania pentru parlamentare, cum nu v-a ajutat nici în cea pentru alegerile locale. Îi asigurăm pe suceveni că noi vom acționa de fiecare dată în folosul lor, având ca prioritate de grad zero starea de sănătate a populației”, a spus Gheorghe Flutur.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a nominalizat încă patru spitale suport COVID, în fară de Spitalul Județean Suceava. Este vorba despre spitalele din: Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Siret. Gheorghe Flutur a explicat că susținerea funcționării acestor spitale suport COVID presupune eforturi financiare mari din partea autorităților locale iar acestea trebuie sprijinite.

„Bună dimineața, domnule Stan! Văd că v-ați trezit. Vă amintesc totuși că alegerile au avut loc cu mai bine de o lună în urmă, pe 27 septembrie și le-ați pierdut. Sucevenii au hotărât cum au crezut ei că este mai bine. Văd că dumneavoastră continuați cu bocetele ieftine referitor la modul cum se alocă fonduri. În primul rând, Consiliul Județean Suceava este implicat total în lupta contra pandemiei de coronavirus, atât în ceea ce privește dotarea, cât și aprovizionarea și dotarea Spitalului Județean de Urgență, aflat în subordinea administrației județene, dar și pentru primăriile care au spitale implicate în lupta cu SARS-CoV-2”, a replicat Gheorghe Flutur.

Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here