Cornel Grosar are începând de astăzi strada lui, în municipiul Suceava deși pe aproape fiecare stradă cred că există câte un sucevean care l-a întâlnit. Așa au decis joi consilierii locali, la propunerea primarului Ion Lungu, în cadrul unei ședințe de consiliu.

Ion Lungu a înaintat acest proiect ca semn de prețuire a memoriei celui care a fost Cornel Grosar, președintele Asociației JUVENTUS, promotor al valorilor Sucevei și un personaj implicat în activitatea de tineret din județ dar și în cea culturală. Acesta a murit în Vinerea Mare, în urma infecției cu COVID-19. Ion Lungu a anunțat că pe 26 noiembrie Cornel Grosar va deveni și Cetățean de Onoare al Sucevei.

Cu siguranță voi merge pe acea stradă, voi poposi acolo și la fiecare pas îmi voi aduce aminte de momente frumoase, unice, de magia evenimentelor pe care le organiza Cornel Grosar. Și îi invit și pe cei care i-au fost apropiați să o facă, pe cei din JUVENTUS – care nu sunt puțini în Suceava. Nu contează unde e strada asta, cât e lungă, de lată e, dacă e frumoasă sau nu, e o stradă atât de importantă pentru cei care l-au cunoscut, apreciat și l-au îndrăgit!

Vine Crăciunul. Nu știu ce Crăciun va fi și ce vom face, însă propun celor din JUVENTUS să luăm chitările în mâini în Ajun și să colindăm pe strada asta. Să răsune strada Cornel Grosar de colinde, pentru că îi plăcea să cânte colinde și să își adune prietenii în Ajun de Crăciun. Colindul nostru să se ridice către cer și poate va cânta și el cu noi, de acolo de unde e!

Sunt șase luni de când a murit Cornel Grosar și pot spune cu siguranță că Suceava e mai tristă fără el și îi duce dorul. O Suceavă cenușie în contextul dat, cu oameni împovărați de griji și de frică și de boală. Ne lipsește de atâtea ori speranța și clipele feerice de care ne bucuram atunci când Cornel organiza evenimente. Și nu erau simple evenimente artistice, culturale, erau clipe aproape magice, momente de suflet, în care oameni interacționau, se bucurau împreună, cântau împreună și sperau împreună… Lucruri care astăzi ne lipsesc atât de mult! Drum lin printre stele, Cornele, și voi păși pe strada ta, cu sufletul trist dar cu mulțumirea că te-am cunoscut și că am putut trăi clipe de suflet, magice!

PS Și uite, îmi vine în minte colindul Tatianei Stepa – Pentru morți și pentru vii, noaptea asta e o zi/ Vin în căni și nuci în blid, multe ceruri de deschid/ Sfântă noapte de Crăciun, noaptea sufletului bun/ Ziuă Sus și noapte jos, s-a născut Isus Hristos…
ALINA IOSIF

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here