Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a convocat marți o întâlnire cu constructorul de pe șantierul unde se execută lucrările de modernizare a drumului județean 208C Liteni – Valea Glodului – Vulturești – Pleșești – Hârtop, un drum de mare interes pentru această zonă. Gheorghe Flutur a cerut concentrarea mai multor echipe la lucrările de aici astfel încât să se finalizeze lucrările de modernizare pe cei 17 kilometri de drum în cursul acestui an. Lucrările sunt finanțate de Guvernul României prin PNDL.
Președintele CJ Suceava a precizat că sunt porțiuni importante de teren alunecos unde se vor amplasa piloni de stabilizare de 3-5 metri. De asemenea, se vor realiza mai multe poduri și podețe.
”Conform analizei de la fața locului s-a concluzionat că primii 4 km vor fi finalizați, cu aplicarea unui strat de asfalt, în două luni și jumătate, urmând ca până la sfârșitul acestui an să fie finalizată întreaga lungime contractată. La Hârtop se lucrează și la aducțiunea de apă potabilă și la canalizare, pe o finanțare tot de la Guvern. Se va aplica asfalt după finalizarea acestor lucrări. Pe drumurile pietruite se vor executa nivelări acolo unde este cazul, pentru a se putea circula normal. Lucrări de modernizare la drumurile județene se execută la Boroaia, Slatina, Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Bilca, Panaci, Stulpicani. Săptămâna viitoare vom putea deschide noi șantiere de lucrări, astfel încât în acest an să reușim modernizarea a 140-150 km de drumuri județene”, a explicat Gheorghe Flutur.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here