Bâlbâieli, la Spitalul Rădăuți și explicații tâmpite, menite să plasese vina asupra infirmierei moarte în stupidul accident chiar la locul de muncă, luni seară. Reprezentații spitalului spun că femeia nu avea ce căuta în zona în care s-a petrecut accidentul, ea nu avea voie să iasă în curte…
Polițiștii și inspectorii de muncă au demarat cercetări și s-au luat probe de la locul accidentului. Șeful ITM Suceava, Romeo Butnariu, declară că femeia de 58 de ani s-a împiedicat de o bordură și a căzut în beciul din spatale spitalului. Același oficial spune că zona respectivă este slab iluminată, deci, cel mai probabil femeia nu a văzut bordura, s-a împiedicat și a căzut în cap, chiar în beci, la o diferență de nivel de 2,5 metri. Asta este concluzia inspectorilor de muncă după primele cercetări (vezi declarații video).
Managerul spitalului și persoana care se ocupă de protecția muncii în unitatea medicală se spală pe mâini și spun la unison că infirmiera nu avea ce căuta acolo la ora respectivă, la beciul cu deșeuri apitalicești și nici în curte. Mai mult, cică zona era luminată (deși sunt martori care infirmă acest lucru) și că oricum iluminatul nu ține de spital (?!) ci de firma care asigură paza unității sanitare. Și ce pază….judecând după bodyguardul care amenință reporterii și le spune să plece că spitalul e în carantină, în condițiile în care reporterii erau la zeci de metri distanță de spital, în curte, după un rând de gard (vezi video).
Doamna cu protecția muncii e blindată cu acte – ea a făcut instructajul personalului și oricum infirmiera nu avea ce căuta acolo la ora respectivă, pentru că nu era ora când trebuiau duse deșeurile. Managerul spitalului, avocatul Traian Andronachi (care a primit funcția după negocieri între partidul al cărui președinte era și primarul Nistor Tătar, și nu pe nu știu ce competențe, pentru ca primarul să aibă spirjin masiv în Consiliul Local) se jură că atunci când a ajuns la fața locului luni seară zona era iluminată și că firma de pază s-a ocupat de acest aspect pentru că așa este prevăzut în contract. El spune că este îndurerat și îi pare foarte rău de incident și că spitalul va ajuta familia infirmierei inclusiv cu bani. Foarte frumos, domnule manager, de apreciat, dar poate vă gândiți să mai puneți niște stâlpi de iluminat și niște becuri prin curtea spitalului, ca să evitați regretele de genul acesta pe viitor! Poate vorbiți cu primarul Nistor Tătar să vă ajute în acest sens, mai ales că e an electoral! Inspectorii de muncă au spus clar – zona nu era iluminată corespunzător iar femeia s-a împiedicat și a căzut în cap în beciul acela nenorocit. Un loc de depozitare al deșeurilor spitalicești plasat într-o zonă fără lumină și în care se duc gunoaiele și după ce se înserează, nu?! De aici revolta colegelor femeii care au contactat de luni seară reporterii pe rețelele de socializare.
Nu cred că mai am ceva de spus, decât să îmi exprim revolta și groaza în ce privește contextul epidemiologic actual (că nu pot să nu mă gândesc la contextul acesta). Oamenii ăstia, factori de răspundere într-un spital care deservește o zonă destul de mare, nu sunt în stare să pună niște becuri pentru iluminatul pe timp de noapte, cum vor putea ei lupta cu coronavirusul și cum vor apăra ei populația pe care o deservesc și personalul subordonat?! E o întrebare pe care ar trebui să și-o pună inclusiv primarul de Rădăuți – Nistor Tătar, căci spitalul este în subordonarea primăriei din localitate. Eu zic, bine că avem mănăstiri prin Bucovina și că oameni cu har și dragoste pentru semenii lor se roagă pentru noi zi și noapte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.