„Europa trebuie să revină cu picioarele pe pământ, mai mult la valorile creștin-democrate”, este declarația făcută luni de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în cadrul unei prelegeri despre drumul european al României.

Trei personalități de marcă, intelectuali, au venit astăzi la Suceava, unde, în fața unei numeroase asistențe, la Casa de Cultură a Sindicatelor în prezența unui public numeros, au ținut prelegeri, au discutat despre drumul european al României, despre provocări, riscuri și au răspuns la întrebările publicului. Cele trei personalități sunt Teodor Baconschi, Adrian Papahagi și Sever Voinescu.

 

La eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul municipiului, Ioan Lungu, viceprimarul Lucian Harșovschi, parlamentarii Ioan Balan și Bogdan Gheorghiu. Gazda evenimentului le-a mulțumit invitaților de onoare pentru pledoaria de înaltă ținută academică privind liberalismul, riscurile egalitarismului și populismului.

Fiecare din cei trei invitați de onoare a susținut teme extrem de importante: Teodor Baconschi, un expert în politică internațională, a vorbit despre Ucraina, despre provocările care ar putea fi și cum ar trebui să se raporteze România la acestea, Sever Voinescu a vorbit despre misiunea liderilor și despre respectarea promisiunilor, iar Adrian Papahagi a vorbit despre liberalism, despre liberalismul înțeles greșit, despre libertinaj și despre liberalism și responsabilitate.

Gazda evenimentului a atras atenția în discursul său despre temele care se discută azi în UE, teme care ar trebui temperate, precum consumul de făină de insecte sau de greieri, anomalia privind interzicerea creșterii vitelor, cum că ar polua, teme care alimentează extremismul și sunt folosite ca sperietoare în drumul spre Europa.

„ Aceste teme trebuie explicitate; unele din ele sunt utopice, iar Europa trebuie să revină cu picioarele pe pământ, mai mult la valorile creștin-democrate și la valorile liberale însoțite de responsabilitate și nu de libertinaj”, a transmis Gheorghe Flutur. 

0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.