Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan cere ministrului Educației să ia măsuri pentru ca absolvenții de liceu să poată promova Bacalaureatul.

Acesta a declarat luni că 34.000 de absolvenți de licei nici măcar nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat după ce în perioada de pandemie nu li s-au creat condiții pentru a studia și pentru a acumula materia școlară.

Gheorghe Șoldan spune că părinții acestora nu au fost nici o clipă sprijinți de stat pentru a=și ține copiii la școală în condițiile în care și-au pierdut locurile de muncă.

Redăm integral declarația de presă a deputatului PSD de Suceava Gheorghe Șoldan:

”34.000 de absolvenți de liceu nici măcar nu s-au înscris la examenul de bacalaureat. Acest lucru înseamnă o MARE TRAGEDIE pentru viitorul României. Această cifră, plus cei care nu vor promova acest examen, se va adăuga celui un milion de tineri care nu au obținut o diplomă de BAC în ultimii ani.

Domnule ministru, NU ASCUNDEȚI REZULTATELE REALE și veniți cu soluții care să-i sprijine pe acești tineri!

Ei au fost lăsați în pandemie să se descurce de unii singuri, au fost lăsați în ultimii ani fără bani de navetă, fără bani pentru ore remediale, fără manuale sau acces gratuit la internet sau biblioteci. Părinții lor și-au pierdut locurile de muncă, fără să fie sprijiniți de stat pentru a-și ține copiii la școală.

Veniți cu programe de vară pentru a-i ajuta să recupereze ce au pierdut în ultimii doi ani! Plătiți profesori să ofere meditații! Sprijiniți-i pe cei din mediile vulnerabile să-și poată plăti naveta până la școală, oferiți-le o bursă, faceți ca serviciile de asistență socială și profesorii de orientare profesională să ajungă la copiii care au cea mai mare nevoie în acest moment!

Păstrați școlile deschise pentru ei încă o lună – nu îi lăsați să intre direct în rândul asistaților sociali sau în rândurile șomerilor. Le puteți oferi o șansă să-și găsească o meserie în viață! Puteți?.”

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here