Gospodărie în flăcări la Lisaura, după ce o butelie a luat foc. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un incendiu violent a izbucnit la o gospodărie din satul Lisaura, comuna Ipotești, luni seară.

Totul a pornit după ce proprietarul a aprins aragazul, în bucătăria de vară, moment în care, cel mai probabil din cauza scăpărilor de gaze combustibile, butelia a fost cuprinsă de flăcări, aprinzând și obiecte (mobilier, textile și altele) din interior.

Bărbatul a scos butelia afară, însă aceasta s-a rostogolit până la o construcție din lemn, care a luat și ea foc. Ulterior, incendiul s-a propagat la toată gospodăria.

Proprietarul a sunat imediat la 112 și la fața locului au ajuns militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, ardeau construcțiile din gospodărie, cu pericol de propagare la vecinătăți. 

Pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor bărbatului, care a suferit arsuri minore la nivelul antebrațului drept, dar și mamei acestuia, în vârstă de 72 de ani, care a suferit un atac de panică. Ambii, după ce au primit îngrijiri medicale, au refuzat transportul la o unitate spitalicească.

În urma incendiului au ars acoperișul casei de locuit și al bucătăriei de vară, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, două anexe gospodărești (în care erau depozitate mai multe bunuri, printre care, echipamente electronice, instrumente muzicale, scule și unelte de construcții), pe o suprafață totală de aproximativ 200 mp, obiecte de mobilier, circa 4 metri cubi cherestea și 10 metri cubi lemn de foc.

De asemenea, s-au degradat pereții, tavanele și pardoseala casei și ale bucătăriei de vară, elemente de tâmplărie din PVC și altele.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here