pompieri noaptea, foto Stiri Piatra Neamt

Gospodărie în flăcări la Lisaura, după ce o butelie a luat foc. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un incendiu violent a izbucnit la o gospodărie din satul Lisaura, comuna Ipotești, luni seară.

Totul a pornit după ce proprietarul a aprins aragazul, în bucătăria de vară, moment în care, cel mai probabil din cauza scăpărilor de gaze combustibile, butelia a fost cuprinsă de flăcări, aprinzând și obiecte (mobilier, textile și altele) din interior.

Bărbatul a scos butelia afară, însă aceasta s-a rostogolit până la o construcție din lemn, care a luat și ea foc. Ulterior, incendiul s-a propagat la toată gospodăria.

Proprietarul a sunat imediat la 112 și la fața locului au ajuns militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, ardeau construcțiile din gospodărie, cu pericol de propagare la vecinătăți. 

Pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor bărbatului, care a suferit arsuri minore la nivelul antebrațului drept, dar și mamei acestuia, în vârstă de 72 de ani, care a suferit un atac de panică. Ambii, după ce au primit îngrijiri medicale, au refuzat transportul la o unitate spitalicească.

În urma incendiului au ars acoperișul casei de locuit și al bucătăriei de vară, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, două anexe gospodărești (în care erau depozitate mai multe bunuri, printre care, echipamente electronice, instrumente muzicale, scule și unelte de construcții), pe o suprafață totală de aproximativ 200 mp, obiecte de mobilier, circa 4 metri cubi cherestea și 10 metri cubi lemn de foc.

De asemenea, s-au degradat pereții, tavanele și pardoseala casei și ale bucătăriei de vară, elemente de tâmplărie din PVC și altele.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here