Acuzații de copy-paste, aduse de senatorul PSD de Suceava – Ioan Stan la adresa Guvernului Orban. Stan susține că actualul guvern PNL a copiat mai bine de 60% din măsurile propuse de PSD pentru programul de guvernare și le-a prezentat drept plan de relansare economică a României după criza COVID-19. Ioan stan vorbește dresptre un plagiat în toată regula. Redăm în continuare comunicatul de presă remis de Ioan Stan:
„În cursul zilei de ieri Guvernul PNL a prezentat planul de relansare economică a României. Deoarece nu sunt în stare să vină cu soluții proprii pentru economia românească, aceștia au copiat mai bine de 60% din programul de guvernare al PSD-ului și au prezentat măsurile respective ca și cum ar fi ale lor. Atâta pot. Să fure munca altora și să se împăuneze cu ea. Ba mai mult, pe lângă plagiatul evident, putem constata că o parte din măsuri sunt deja puse în aplicare de pe vremea guvernării noastre iar ce a mai rămas, repezintă tunurile PNL-ului date economiei românești în perioada celor 8 luni de guvernare. Dovada amatorismului și a
superficialității liberale este evidentă în respectivul document, pentru că la multe propuneri lipsesc termenele de realizare și nici nu se indică sursele de finanțare a măsurilor prezentate. De asemenea, nicăieri în documentul respectiv nu ne este prezentată evoluția principalilor indicatori macroeconomici: PIB, deficit, datorie, venituri. Ca să nu mai spunem că lipsesc inclusiv principalii indicatori sociali (evoluția salariului minim și mediu, evoluția pensiei minime și a punctului de pensie) și nici nu se discută despre puterea de cumpărare sau de reducerea sărăciei. Este pur și simplu un plan de relansare economică făcut pe genunchi, care nu prezintă soluții concrete, ci numai promisiuni fără acoperire. În acest sens stă mărturie faptul că relansarea respectivă, conform programului dumnealor, este prevăzută pentru 2025-2027. Or românii au nevoie ca economia țării să fie pornită acum. Acestea fiind spuse, așteptăm cu interes și programul de „relansare” economică a județului Suceava gândit de liberali, fiind convinși că aceștia vor relua practic aceleași teme ca în 2016 ,pentru că nu au dus la capăt nimic din ce au promis atunci”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here