Doi tineri din municipiul Suceava s-au ales cu dosar penal după ce au fost transportând peste o sută de butelii cu gaz refrigerant.
Marți seară, în jurul orei 19.00, doi tineri de 26 și respectiv 24 de ani, ambii din municipiul Suceava, se deplasau cu autoturismul marca Mercedes Sprinter condus de cel din urmă, pe centura ocolitoare a municipiului Suceava.
În urma verificărilor efectuate, în autoturism, au fost identificate 134 butelii metalice cu gaz refrigerant, pentru care cele două persoane nu au putut prezenta documente de proveniență și transport.
Având în vedere situația constată, lucrătorii vamali au procedat la însoțirea autoturismului în Vama Siret, anunțând și Inspectoratul Judetean de Politie Suceava-Serviciul Arme, Munitii si Substante Periculoase Suceava.
La fața locului a fost solicitat și sprijinul lucrătorilor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Suceava, care au stabilit faptul că cele 134 de butelii conțin substanțe periculoase, respectiv gaze fluorurate cu efect de seră, ce intră sub incidența Regulamentului CE nr. 517/2014.
Tânărul de 24 de ani a declarat faptul că, marți dimineață, în jurul orei 06,30, a intrat în România prin BVF Halmeu. Ulterior, din localitatea Halmeu, județul Satu Mare, a preluat mărfurile identificate de la un cetățean ucrainean pe care nu îl cunoaște, cu scopul de a le transporta în municipiul Suceava, unde urma să le predea unei alte persoane.
Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare”.
Cantitatea de 1671,9 kg gaz refrigerant sub presiune, ambalat în 134 recipiente, precum și autoturismul marca Mercedes Sprinter au fost indisponibilizate și ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here