Incendiu pus intenționat la un adăpost de animale din Baia. Flăcările s-au extins cu repeziciune din cauză că incendiul a fost anunțat târziu.

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Baia și Cornu Luncii, au intervenit sâmbătă noapte, cu 7 autospeciale de stingere și un buldoexcavator pentru localizarea și lichidarea unui incendiu pus intenționat.

Focul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat construcția din lemn a adăpostului și depozitul de furaje în aer liber.

Pompierii au intervenit aproape nouă ore, intervenția fiind dificilă din cauza focarelor de furaje care ardeau mocnit.

Au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 450 mp și în total 125 de tone de furaje. În incendiu au pierit șase oi și un cal.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleață, operațiunea de lichidare a incendiului a fost de durată din cauza cantității mari de plante furajere, care a trebuit să fie răscolită pentru identificarea eventualelor focare ascunse.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești. Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here