Fermierii din Bucovina vor primi sprijin din partea statului. Anunțul a fost făcut de deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor.

Angelica Fădor a anunțat că Guvernul a adoptat, în primă lectură, o Ordonanță de modificare a Programului IMM INVEST, adăugându-se un nou subprogram Agro Invest, ce este dedicat IMM-urilor din domeniul agriculturii și industriei alimentare. Este o măsură ce a fost bine primită de mediul de afaceri și care, în acest moment, se extinde pentru zona companiilor din sectorul agricol.

Deputatul PNl a explicat că prin acest program fermierii din Bucovina, dar și cei care activează în domeniul agro-alimentar, vor primi de la stat un grant de 10% din valoarea finanțării, Guvernul sprijinind, gratis, o parte din investiții.

De asemenea, va exista prin acest program o perioadă de grație mai mare-de la începutul perioadei de creditare-de 24 de luni (perioadă în care se poate plăti doar dobânda), lucru care îi va ajuta pe cei aflați în dificultate. În plus, OUG prevede ca fermierii să poată rambursa creditul de minim 2 ori pe an, ceea ce înseamnă că rambursarea se poate face după recoltare sau oricand își poate permite fermierul pe durata unui an”, a declarat Angelica Fădor.

Aceasya a mai declarat că cei aproximativ 860 de mii de fermieri nu vor mai trebui sp umble după documentele pe care trebuie să le obțină anual de la primărie și de alte instituții publice.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va interoga bazele de date ale acestor instituții, scutindu-i pe fermieri de drumuri inutile.

“ bucur că în această perioadă dificilă pentru economia românească fermierii sunt sprijiniți. În calitate de fost primar al comunei Iacobeni cunosc foarte bine problemele de care se lovesc fermierii, motiv pentru care am promovat în Parlament inițiative de sprijinire a domeniului agro-alimentar”, a subliniat Angelica Fădor.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here