Incendiu într-o scară de bloc din Suceava, de la o țigară aruncată aiurea. Din fericire nu au fost pagube mari, însă locatarii au trecut prin momente de panică.

O femeie de 65 ani, din municipiul Suceava, a sunat vineri la 112 și a anunțat un incendiu pe o scară de bloc, în cartierul sucevean Mărășești.

La fața locului au ajuns pompierii, care au lichidat incendiul, dar și polițiștii.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că apelanta deține două imobile, în blocul de pe strada Mărășești. Aceasta și-a depozitat mai multe materiale textile, într-o cutie din lemn, amplasată pe holul blocului, la etajul 3, în dreptul unuia dintre apartamente.

La un moment dat, femeia a auzit pocnituri ce veneau dinspre casa scării, motiv pentru care a ieșit pe holul blocului să vadă ce se întâmplă. Atunci a observat că bunurile și implicit cutia din lemn în cauză, arde.

Flăcările au început să topească învelișul din plastic al cablurilor electrice care sunt prinse de tavan. Femeia a încercat să stingă focul acoperind flăcările cu mai multe prosoape umede, după care a apelat la SNUAU 112.

Echipajul ISU Bucovina sosit la fața locului a localizat și lichidat incendiul, concomitent cu măsuri de ventilație naturală a casei scării.

Pompierii au stabilit ca mijloc care putea produce aprinderea: țigară, fără a exista pericol de propagare.

Celelalte imobile nu au fost afectate de fumul degajat, incendiul fiind localizat la capătul holului, la distanță de 2,5 m de fereastra de pe casa scării, care se afla în poziția larg deschis.

Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here