Individ reținut după ce a înșelat o bătrână cu 30.000 de lei, prin metoda accidentul. Polițiștii au desfășurat două percheziții domiciliare și au dispus reținerea bărbatului de 30 de ani, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Pe 6 aprilie, la orele 20.10, o femeie în vârstă de 81 ani, din orașul Siret, s-a prezentat la sediul Poliției orașului Siret și a sesizat faptul că, în acceași zi, în intervalul orar 14.00 – 15.30, a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută.

Persoana respectivă i-a comunicat faptul că fiul ei, care se află la muncă într-un stat european, ar fi suferit un accident urmând să-i fie amputat un picior, solicitând o sumă de 7000 euro pentru a interveni la doctor.

Femeia de 81 de ani a comunicat apelantului că deține doar suma de 30.000 lei, aspect cu care cel din urmă a fost de acord, așa încât, la aproximativ 10 minute, la poarta acesteia a apărut o persoană de sex masculin, căreia i-a înmânat suma de 30.000 lei.

Ulterior, femeia de 81de ani a fost sunată de către fiul acesteia, căruia i-a povestit cele întâmplate anterior, ocazie cu care și-a dat seama că a fost înșelată, realizând că fiul său nu a suferit nici un accident și nu solicită nici o sumă de bani.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,înșelăciune”, cercetările fiind continuate de lucrătorii Formațiunii Investigații Criminale Siret.

Polițiștii au desfășurat activități investigative complexe, reușind să contureze circumstanțele producerii faptei și să identifice principala persoană bănuită de comiterea infracțiunii de înșelăciune, respectiv un bărbat de 30 de ani care locuiește fără forme legale în municipiul Suceava.

Pentru completarea materialului probator, vineri, 5 iulie, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale IPJ Suceava, fiind identificate și ridicate bunuri și obiecte de interes operativ.

De asemenea, a fost ridicat și indisponibilizat un autoturism de teren, utilizat la comiterea faptei, care a fost confiscat și depozitat la locația special amenajată aparținând IPJ Suceava din comuna Stroiești.

Față de bărbatul de 30 de ani a fost dispusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Polițiştii suceveni vin în ajutorul cetățenilor și le recomandă ca, în situația în care primesc un telefon în care sunt anunțați că o rudă a fost implicată într-un accident, să nu se impacienteze și să verifice veridicitatea informației, în primul rând apelând ruda care ar fi fost implicată în accident sau alte persoane apropiate acesteia.

Dacă situația prezentată prin telefon se dovedește a fi ireală, trebuie anunțată în cel mai scurt timp poliția, la telefonul unic de urgențe 112 sau cea mai apropiată unitate de poliție, reținând cât mai multe date utile în anchetă.

         

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.