Trei indivizi din zona Rădăuți au fost arestați pentru trafic de droguri. Ei se flau în vizorul polițiștilor și a celor de la DIICOT.

În cursul zilei de 30.06.2021, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au efectuat 4 percheziții domiciliare pe raza județului Suceava pentru destructurarea unui grup infracțional care se ocupa cu trafic de droguri de risc și mare risc.

Au fost reținuți 3 bărbați și au fost ridicate fragmente vegetale și peste 1700 de pliculețe autosigilante cu pulberi susceptibile a face parte din categoriile intezise.

Indivizii reținuți sunt: Daniel Țofei (38 de ani), din municipiul Rădăuți, Nicolai Begean (34 de ani), din comuna Voitinel, și Adrian Olărean (26 de ani), din comuna Marginea.

Începând din luna mai 2020, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au efectuat cercetări sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc în modalitățile oferirii, punerii în vânzare, vânzării, distribuirii, trimiterii, transportării, procurării și cumpărării fără drept.

În urma activităţilor investigative și de cercetare penală desfăşurate, s-a stabilit faptul că în perioada mai 2020 – iunie 2021, trei bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 38 de ani din municipiul Rădăuți și comuna Marginea au au constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea și distribuirea drogurilor de risc și mare risc, beneficiari fiind în general persoane din zona Rădăuți și comunele limitrofe.

În vederea probării activității infracționale și tragerii la răspundere a persoanelor implicate, la data de 30.06.2021, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sprijiniți de efective de jandarmi, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Suceava au executat 4 percheziții domiciliare (pe raza municipiului Rădăuți și în comuna Marginea), fiind puse în executare 6 mandate de aducere și 20 de citații procedurale.

În cadrul perchezițiilor domiciliare efectuate au fost ridicate în vederea cercetărilor și expertizării recipiente cu pulbere de culoare albă, susceptibilă a face parte din categoria substanțelor intezise cu caracter psihotrop și psihoactiv, 1720 de pliculețe autosigilante, telefoane mobile, cartele SIM, sume de bani, cântare electronice, obiecte contondente, precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

După audierea persoanelor implicate și administrarea materialului probator s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale.

În cursul zilei de 01.07.2021, cei trei învinuiți au fost prezentați instanței competente, pe numnele acestora fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor participanților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.