Discursul primarului Sucevei, Ion Lungu, de la Comitetul de Coordonare Județean al PNL Suceava, a ridicat o problemă cu care se confruntă în prezent primarii din toată țara – lipsa fondurilor pentru investiții.

Indirect, Ion Lungu a adus un reproș premierului Florin Cîțu, prezent la alegerile din cadrul PNL Suceava de la Gura Humorului și, mai mult, le-a sugerat colegilor de partid de la centru și din teritoriu să nu mai dea vina pe greaua moștenire de la PSD, ci să realizeze proiecte și să le prezinte oamenilor.

Obiectivul celor din PNL este să câștige alegerile din 2024, a precizat Ion Lungu, ori pentru acest lucru liberalii trebuie să deruleze investiții și proiecte importante în teritoriu.

Lungu a mărturisit că primarii așteaptă cu inima la gură aplicarea planului de Reziliență și a remarcat că nuface reproșuri, doar constatări, dorind să fie cît mai diplomat în declarații.

„Îi mulțumesc prim ministrului pentru implicarea pe care o are în ceea ce înseamnă PNRR. Vă felicităm domnule prim ministru. Noi primarii așteptăm cu sufletul la gură acest program. Ne-am pus mari speranțe în acest PNRR. Nu facem reproșuri, doar constatăm. Părerea mea este că trebuia să facem pe dracu-n patru să păstrăm un minister foarte important, Ministerul Fondurilor Europene unde noi am avut un ministru foarte performat în persoana domnului Boloș. Tragem speranța că lucrurile se vor rezolva și vom merge mai departe. (…) Am convingerea că vom avea performanțe în 2024. Nu avem unde să o mai întoarcem, nu mai putem da vina pe PSD. Trebuie să arătăm proiectele noastre. Aici, la Suceava, slavă Domnului, s-au făcut! Suceava s-a schimbat la față, faptul că am fost ales de cinci ori consecutiv primar arată că lucrurile merg într-o direcție bună”, a explicat Ion Lungu.

Evident, a fost un discurs al unui om de Administrație și mai puțin al unui om politic. Lungu și-a spus oful, diplomat, printre cuvinte. Și asta pentru că el rămâne un om de administrație și face politica administrației – așa cum s-a exprimat în diverse rânduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.