Încă o investiție de mare amploare, la Moara. Căminul cultural din Moara Nica va fi modernizat și realibiltat. Proiectul – finanțat prin CNI, a fost deja aprobat și urmează să fie organizată licitația pentru desemnarea firmei care va realiza lucrările. Investiția se ridică la aproape 1,5 milioane de euro, a anunțat primarul Eduard Dziminschi. Acesta a precizat că în interiorul clădirii ridicate la finele anilor 90, din cauza lucrărilor prost, pe durata mai multor ani, în mai multe etape, sunt infiltrații de apă, ceea ce duce la prezența mucegaiului și implicit, degradarea căminului. Tocmai de aceea era nevoie de renovarea construcției. Timp de 10 ani clădirea a fost lăsată fără acoperiș iar zidurile s-au îmbibat cu apa provenită de la precipitații. Noul cămin cultural, modernizat după un proiect realizat de o firmă de specialitate din Cluj, va avea și un muzeu al satului (în care vor fi expuse elemente ale portului popular, obiecte realizate de meșteșugari dar și documente despre localitatae Moara) și un centru cultural. De asemenea, va beneficia de o sală de spectacole modernă.
„Prin urmare, am colaborat cu o echipă de specialiști în domeniul construcțiilor și arhitecturii și am constatat că este necesară o reabilitare și modernizare! Având în vedere faptul că nu am dispus de o grădiniță, căminul a preluat acest rol, desfășurând cursuri pentru mai multe grupe de preșcolari, aceștia urmând să beneficieze, la rândul lor, de o clădire nouă.
Proiectul a fost pus „pe picioare” în decursul anului 2019, iar în această perioadă vom da curs lucrărilor.
Această investiție se ridică la peste 1,5 mil. EURO, proiect finanțat de CNI. Solicit sprijinul și înțelegerea cetățenilor comunei, pentru a putea duce la bun sfârșit proiectul și nu numai, căminul reprezentând una din sursele importante de cultură și educație”, ne-a declarat Eduard Dziminschi.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here