surda foto:realitatea.net

Primarul din Focşani, Cristi Misăilă, vrea să închidă orașul pentru a proteja cetățenii de coronavirus. Edilul este nemulțumit de măsurile de prevenție luate de oficialii de la Bucureșți și de faptul că intră neverificați în țară mii de români veniți din Italia. Misăilă a declarat, marţi, că, în cazul în care va apărea un caz confirmat de coronavirus, va închide oraşul.
„Dacă apare o singură persoană infectată cu coronavirus închid oraşul, iau cele mai drastice măsuri. Vreau să-mi protejez cetăţenii, indiferent de ce se spune la nivel naţional, pentru că nu e posibil să fim indiferenţi la asemenea situaţii. Ieri am fost în spitalul din Focşani şi am discutat cu ei, în spital sunt pregătiţi şi nu prea. În afară de un triaj şi să trimită pacienţii la Matei Balş nu pot face nimic. Ministrul Sănătăţii ar trebui nu să se gândească la anticipate, ci la măsurile care trebuia luate până acum, la stocurile de dezinfectante care trebuia să fie în toată ţara”, a declarat marţi, primarul din Focşani, citat de stiripesurse.
El a atras atenţia că autorităţile centrale nu iau toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina apariţia cazurilor de coronavirus, cu care Italia se confruntă deja, informează news.ro. „Aş fi făcut un filtru drastic, un triaj, la toate intrările in ţară, în vămi, aeroporturi. Din păcate, ajung în continuare cetăţeni din Italia în oraşe şi nimeni nu ştie nimic de ei. E foarte alarmant. Nu se iau măsurile drastice care s-ar impune în acest moment, fac apel la autotităţi să ia măsuri radicale pentru a proteja populaţia”, a mai spus Misăilă.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here