Deputatul PNL de Suceava Ion Balan a susținut o declarație în Parlamentul României cu privire la Autostrada Moldovei.

Acesta a explicat că actualul guvern repară greșelile făcute de PSD iar Autostrada Moldoveni nu se va opri la Pașcani, ci va fi realizată până la Siret.

Ioan Balan susține că decizia ca de la Pașcani la Siret să fie construit doar un drum expres le aparține celor din PSD și acest lucru s-a întâmplat din considerente politice – „ pentru că moldovenii din Nord nu îi votează.”

Deputatul PNL spune că există premize ca în zonă să fie aduși investitori grație realizării acestei autostrăzi și astfel se vor crea noi locuri de muncă și oportunități pentru localnici.

Redăm declarația făcută de Ioan Balan în Parlamentul României:

„Aproape 3 decenii moldovenii au fost mințiți de PSD, PSDR sau cum s-a mai numit în decursul timpului acest partid toxic, că vor avea o autostradă care să lege Capitala țării de Nordul Moldovei, că vor avea industrie modernă și locuri de muncă la fel de bine plătite ca în țările occidentale.

În cei peste douăzeci de ani cât PSD a condus țara, guvernele pe care acesta le-a condus nu au mișcat un singur deget să pună în practică execuția unor lucrări de infrastructură, care să aducă un spor de bunăstare în viața moldovenilor.

Dimpotrivă, în urmă cu numai câteva luni, aflam cu stupoare că Autostrada Moldovei nu era toată autostradă, ci doar o parte, iar de la Pașcani în sus, incompetenți din PSD deciseseră să se facă doar un drum expres, nu o autostradă, pentru că moldovenii din Nord nu îi votează.

Deși PSD mai tăiase coada ursului din pădure doar pentru a mai diminua din minciuna pe care a rostit-o ani de zile, guvernele conduse de PNL au fost nevoite să reia construcția proiectelor strâmbe lăsate de socialiști.

Cred că mulți își aduc aminte cum, la sfârșitul lunii martie, eu, personal, somam actualul guvern să nu mai întârzie corectarea măsurilor greșite luate de PSD și să acționeze în cel mai scurt timp.

Am justificat atunci necesitatea implicării rapide a Guvernului, astfel încât Autostrada Moldovei să meargă de la București, prin Suceava, până la Siret și să putem utiliza banii europeni nerambursbaili pentru construcția acesteia.

          Stimați colegi,

Săptămâna trecută, prim-ministrul Florin Cîțu ne-a făcut bucuria de a ne vizita la Suceava și ne-a garantat că, până la finalul acestui an, toate erorile PSD-iste vor fi corectate, că studiile de fezabilitate pentru Autostrada Pașcani – Suceava – Siret vor fi finalizate și chiar vom avea în anul 2021 o licitație pentru desemnarea câștigătorului care să înceapă lucrările la cea mai așteptată autostradă din țară.

          Stimați colegi,

Vă spun cu sinceritate că simt o mare satisfacție când văd că infrastructura prinde contur în Moldova, că avem toate premisele să aducem în regiune investitori care să creeze locuri de muncă bine plătite, că Guvernul dirijează o parte consistentă a viitoarelor fonduri europene către Bucovina și că cele mai multe erori din vremea PSD sunt una câte una corectate.

Așa cum bine mă cunoașteți, nu voi slăbi atenția nici măcar asupra Guvernului PNL pe care îl susțin, pentru că românii nu vor trăi mai bine doar din planuri, vorbe și dorințe sau din proiecte începute, ci din acțiuni finalizate, de cea mai bună calitate.

Așadar, numai atunci când vom vedea lucrul bine făcut dus până la capăt, abia atunci avem toate motivele să ne bucurăm pe deplin.

          Stimați colegi,

Pe toate șantierele abandonate sau blocate de PSD până în anul 2019 astăzi se lucrează. Exporturile României cresc de la o lună la alta, salariul real se majorează treptat și sigur, veniturile la buget sunt mai mari, ceea ce arată că măsurile liberale își fac efectul pe deplin și duc țara în direcția corectă, a dezvoltării și modernizării.

Am convingerea că dacă vom  continua să eliminăm risipa și minciuna din administrație, dacă vom continua să construim infrastructură de calitate, dacă vom crea locuri de muncă superioare în care angajații să simtă că viața lor este mai bună, dacă vom genera suficiente resurse la buget ca să plătim pensii mai bune părinților și bunicilor noștri, abia atunci vom avea pe deplin satisfacția că ne-am onorat angajamentele față de fiecare român în parte.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.