Focuri de armă după interceptarea în trafic a a două mașini burdușite cu țigări, la Horodnic de Sus.

Marți noapte, în jurul orei 23.00, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Polițiștii de frontieră au interceptat, pe raza localității Horodnic de Sus, două autoturisme, despre care se dețineau date că transportă țigări provenienţă din contrabandă.

Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea autoturismelor, însă șoferii nu s-au conformat, continuându-și deplasarea în mare viteză.

Drept urmare, pentru indisponibilizarea autovehiculelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical și spre pneurile mașinilor, folosindu-se şi dispozitivul anti-pneu.

În timpul acţiunii, şoferul unui autoturism, în care se afla o cantitate mare de ţigări, a abandonat maşina şi a fugit.

Polițiștii de frontieră au reuțit reţinerea celuilalt vehicul, în care se aflau doi cetăţeni români, cu vârste de 22, respectiv 23 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţul Suceava.

În continuare, s-a luat măsura conducerii autoturismelor şi persoanelor în cauză  la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii ţigărilor din autoturismul abandonat a rezultat cantitatea de 8.425 pachete cu țigări, în valoare de 98.572 lei.

Țigprile au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză, polițiștii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar faţă de cei doi bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Autoturismul folosit în activitatea infracţională, în valoare de 17.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor, totodată efectuându-se verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.