Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a anunțat marți că PSD va face demersuri la Comisia Europeană pentru ca PNRR-ul să nu fie transformat într-o afacere oneroasă de partid – făcând referire la PNL.

„Banii UE acordați țării noastre au devenit moneda de schimb oferită de premierul Cîțu pentru șefia PNL”, declară Ioan Stan, care spune că PNL-ul se transformă în vechiul PDL și că premierul cumpără cu fonduri europene voturile foștilor baroni PDL astfel încât să ajungă la șefia PNL.

Ioan Stan spune că zone precum cea a Moldovei este condamnată în continuare la subdezvoltare în timp ce se alocă fonduri consistente zonelor deja dezvoltate, precum județul Cluj.

Redăm integral declarația de presă a senatorului PSD de Suceava Ioan Stan:

„Pe zi ce trece asistăm la transformarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României în Planul de Redresare și Reziliență al PNL-ului, acesta fiind probabil și principalul motiv pentru care au refuzat dezbaterea acestui program în Parlament.

Adică, banii UE acordați țării noastre au devenit moneda de schimb oferită de premierul Cîțu pentru șefia PNL, cumpărând cu dânșii voturile și influența foștilor baroni PDL.

Practic, noul PNL al domnului Cîțu se transformă, pas cu pas, în vechiul PDL al domnului Boc, fiind tot mai clar pentru toată lumea că galbenul din sigla PNL-ului devine, încetul cu încetul, portocaliul de tristă amintire din perioada 2008-2012.

Analizând felul în care premierul Cîțu împarte banii europeni, vedem că din cauza unor mize politice de partid, zone întregi ale României sunt condamnate la subdezvoltare, în timp ce zonele deja dezvoltate ale țării obțin cele mai multe fonduri de la Guvern.

Astfel, dacă în zona Ardealului s-au concentrat majoritatea banilor europeni, (cei mai mulți bani mergând la Cluj, unde s-a aprobat inclusiv proiectul fantasmagoric al metroului), în regiunea Moldovei, care nu prezintă interes pentru disputa politică din PNL, nu s-au alocat defel la fel de mulți bani prin PNRR.

În această zonă, majoritatea proiectelor depuse de unii dintre cei mai competenți președinți de CJ din România au fost respinse pe criterii strict politice.

Dacă ne amintim, exact la fel se întâmpla în perioada când domnul Boc era premier și doamna Udrea ministrul Dezvoltării, când proiectele venite de la autoritățile locale erau marcate după culorile partidelor, fiind prioritizate cele „portocalii”, PDL-iste.

De altfel, premierul Cîțu a adoptat deja retorica lui Boc, susținând în mod constant că „nu sunt bani”, „trebuie concediați bugetarii”, „sistemul de pensii nu e sustenabil”, „trebuie crescută vârsta de pensionare” etc.

Pentru că nu putem accepta astfel de practici, PSD va face demersuri la Comisia Europeană pentru ca PNRR-ul să nu fie transformat într-o afacere oneroasă de partid în cadrul PNL.

Avem convingerea că Europa nu poate admite ca banii europeni să fie transferați în pușculițe de partid și că autoritățile europene pot discerne între interesele de partid și interesele reale ale țării noastre.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.