Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a anunțat că PSD demarează la nivelul întregii țări campania #JosFacturile!. Ioan Stan a explicat că în cadrul acestei campanii se strâng semnături pentru plafonarea facturilor la energie și gaze.

PSD are în plan reducerea prețurilor facturilor la energie electrică cu un procent de până la 43% iar la gaz până la 23%.

Redăm integral comunicatul de presă remis de senatorul PSD de Suceava Ioan Stan:

”Prin proiectul PSD, prețurile din facturile de energie electrică vor fi reduse imediat cu un procent de până 43%, iar la gaz reducerea ajunge până la 23%, în funcție de contractele pe care le are fiecare consumator.
Prin acest proiect de lege PSD protejează majoritatea consumatorilor casnici de situația iminentă a dublării facturilor cu utilitățile (electricitate și gaz), acestea însemnând un cost suplimentar de aproximativ de 5676 de lei pe an, aproximativ 1200 de euro, pentru fiecare gospodărie din România.
De asemenea, în proiect este prevăzută și o compensație a scumpirilor plătite deja de consumator până la momentul intrării în vigoare a legii inițiate de către PSD. Compensația se acordă consumatorilor cărora le-a crescut prețul la gaze și energie electrică în ultimele 6 luni dinainte de intrarea în vigoare a legii. Această compensația este egală cu jumătate din scumpirea care a avut loc în această perioadă de timp.
Toate semnăturile strânse vor fi depuse la Parlament, în timpul dezbaterilor asupra proiectului legii inițiate de PSD, pentru a-i convinge pe reprezentanții puterii să voteze pentru ajutorarea a sute de mii de familii de români.
Avem convingerea că proiectul de lege al PSD este singura soluție concretă care garantează – până la primăvară – menținerea facturilor energetice ale tuturor consumatorilor casnici la un nivel suportabil.
Sloganul acestei campanii, #JosFacturile a fost lansat de o româncă care a organizat un protest simbolic împotriva creșterii facturilor la energie în fața Parlamentului European din Strasbourg.
O contribuție importantă a venit și din partea europarlamentarilor social-democrați care au inițiat o rezoluție solicitând o dezbatere europeană în legătură cu scumpirea energiei. În urma acesteia, Comisia Europeană ar urma să vină cu soluții concrete în sprijinul consumatorilor, mai ales a celor din familiile cu venituri foarte mici.”

Oferta SAVCOM 25 - 31 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here