”PSD nu intră la guvernare pentru funcții, ci pentru a veni cu soluții și a opri dezastrul generalizat pe care îl resimțim cu toții”, declară senatorul PSD de Suceava Ioan Stan.

Acesta a explicat marți că PSD nu va intra cu orice preț la guvernare, ci doar cu respectarea anumitor condiții – care să ducă la relansare economică și socială.

Senatorul a precizat că PSD are măsuri clare pentru depășirea situației de criză în care se află România si vine cu un program de guvernare.

Redăm integral declarația de presă a senatorului PSD de Suceava Ioan Stan:

”În urma deciziei Comitetului Politic Național, PSD a hotărât să înceapă oficial negocierile cu PNL, dar subliniem faptul că nu intrăm cu orice preț la guvernare.

Acceptăm această responsabilitate numai în contextul în care putem pune în aplicare un program de guvernare coerent și realist care să asigure depășirea situației de criză pe care o traversează în acest moment România.

În acest sens este evident că avem nevoie de pârghiile necesare pentru atingerea acestui țel. De aici rezultă necesitatea preluării anumitor portofolii ministeriale, precum Finanțele sau Sănătatea.

De asemenea, românii trebuie să știe că nu împărțim funcții în guvern, ci sarcini și responsabilități care să aducă stabilizare, apoi normalitate, în vederea relansării economice și sociale. Drept pentru care afirmăm clar și fără echivoc că PSD are programe și politici pe care le poate discuta cu PNL, dar are și măsuri la care nu poate renunța.

Printre acestea amintim: testarea extinsă și vaccinarea; aducerea în prima linie a specialiștilor în sănătate; susținerea campaniei de vaccinare printr-o abordare onestă față de populație. Totodată insistăm asupra plafonării prețurilor la energie, asupra compensării facturilor la energie, asupra descentralizării reale a deciziilor privind închiderea școlilor – la nivelul Consiliului de Administrație ale Școlilor, asupra dublării alocațiilor, indexarea de la 1 decembrie a pensiilor cu 11% și nu în ultimul rând creșterea salariului minim în două trepte de anul viitor.

În altă ordine de idei, PSD a făcut o primă evaluare a draftului de program de guvernare al PNL și a identificat o serie de lucruri care trebuie schimbate și pe care pur și simplu nu le poate accepta. De aceea PSD manifestă dar și solicită decență și bună credință în negocierile cu PNL, considerând că vital este programul de guvernare ce va rezulta în urma negocierilor, motiv pentru care până nu se epuizează această etapă, nu discută funcții.

De altfel, partidul nostru nu intră la guvernare pentru funcții, ci pentru a veni cu soluții și a opri dezastrul generalizat pe care îl resimțim cu toții.

Amintim românilor că PSD are deja un plan clar, cu 100 de măsuri urgente ce trebuie aplicate imediat după învestirea noului guvern și subliniem că în această săptămână putem finaliza întregul program de guvernare, dacă discuțiile cu PNL vor fi constructive.”

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here