Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan declară că pentru actualii guvernanți „România, este doar un teren de joacă”.

Afirmațiile senatorului PSD de Suceava vin în contextul întâlnirii liderilor Coaliției s-au întâlnit în spatele ușilor închise, la Cotroceni. Ioan Stan a explicat că discuțiile cu ușile închise sunt despre împărțirea banilor europeni în teritoriu și crede că banii vor fi alocați pe criterii politice.

Redăm declarația de presă a senatorului Ioan Stan:

„După ce au mimat consultarea cu patronatele și sindicatele pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență, ulterior refuzând fără nicio motivare orice dezbatere parlamentară cu toate partidele politice, iată că liderii Coaliției Austerității se strâng în spatele ușilor închise, la Cotroceni, pentru o împărțeală pe criterii cel puțin discutabile a banilor europeni.

Fac asta după modelul deja consacrat al Anexei 7.03 la bugetul statului, în care alocarea banilor se suprapune peste algoritmul politic al Coaliției PNL-USR-UDMR. Această abordare este doar o manevră josnică care va aduce prejudicii tuturor localităților conduse de edili PSD, Guvernul Cîțu demonstrând din nou că nu este al tuturor românilor.

Trebuie de spus că nu există niciun argument pertinent pentru refuzul dezbaterii parlamentare pe tema PNRR, în afară de faptul că vor să împartă banii respectivi doar între partidele aflate la guvernare.

Astfel, întâlnirea de la Cotroceni, într-o formulă eminamente politică, nu poate avea alt obiect al discuției decât o împărțire pe criterii strict politice a fondurile UE și nu împărțirea lor după nevoile reale ale românilor.

Din acest punct de vedere, cel mai condamnabil dintre partidele aflate la putere este USR care atunci când era în opoziție critica vehement politizarea alocării fondurilor publice.
Acum nu doar că uită poziția avută față de acest subiect, dar prin măsurile promovate de miniștrii săi (iar cel mai la îndemână exemplu este cel a ministrului Năsui care a reușit să îngroape economia românească în timp record), demonstrează că pentru dânșii, România, este doar un teren de joacă. Nicidecum o tară care trebuie administrată cu seriozitate și responsabilitate.

PSD reamintește că va acorda votul pentru ratificarea suplimentării contribuției României la UE doar după ce Guvernul va pune Planul PNRR pe masa consultărilor parlamentare”,

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here