Ion Lungu a verificat condițiile din școli și grădinițe la început de an școlar, în municipiul Suceava. Directorii i s-au plâns că au nevoie de personal suplimentar pentru curățenie.

Primarul Sucevei a mers în prima zi a anului școlar la: Școala nr. 11 Miron Costin Burdujeni, Școala nr. 6 Burdujeni sat, Liceul Al.I.Cuza Burdujeni, Școala nr. 10 Burdujeni, Grădinița cu Program Prelungit Prichindel Burdujeni
Școala nr. 7 Ițcani, Grădinița cu program normal Obcini, Liceul Natanael Ițcani, Liceul Filadelfia
Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială nr. 4, Colegiul Național „Petru Rareș”, Colegiul Național „Ștefan cel Mare, Colegiul Tehnic „Petru Mușat”, Grădinița cu Program Prelungit Așchiuță, Seminarul Teologic și Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”.

Ion Lungu a declarat că majoritatea unităților de învățământ au început orele în scenariul verde combinat cu scenariul galben. Este și un scenariu roșu la Școala „Ion Creangă” – Obcini, unde s-a înregistrat nici un caz de COVID-19, dar școala nu a terminat lucrările de schimbare a instalației electrice, fiind timp de 10 zile Centru pentru examinare Bacalaureat sesiunea de toamnă și nefiind permis accesul în școală. De luni, săptămâna viitoare, vor începe și aici cursurile în varianta verde combinat cu varianta galben.

Ion Lungu spune că școlile sucevene sunt dotate cu măști, au echipamente și soluție pentru dezinfecție. De asemenea, sunt dotate cu echipamente IT pentru transmitere on-line.

„O problemă ridicată de mai multe unități de învățământ a fost legată de insuficiența personalului de curățenie în actualele condiții. Am recomandat școlilor aflate în această situație să angajeze firme de curățenie pe contracte de prestări servicii. Facem eforturi împreună cu unitățile de învățământ și Inspectoratul Școlar Județean Suceava pentru a limita răspândirea virusului și desfășurarea orelor să aibă loc în condiții de siguranță.
Doamne ajută!”, a explicat Ion Lungu

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here