discuții TPL

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că la sfârșitul săptămânii trecute a avut discuții cu conducerea societății de transport public local a municipalității, cu reprezentanți ai Consiliului de Administrație, cu liderii de sindicat și cu reprezentanți ai salariaților neafiliați, referitor la nivelul salariilor din noul Contract colectiv de muncă.

„Am concluzionat cu toții că salariile sunt mici comparativ cu alte domenii de activitate, de aceea am propus o majorare a salariilor cu 25% în acest an, 10% începând cu 1 martie și 15% în momentul în care vin noile autobuzele electrice, sumele necesare pentru aceste majorări vor fi acoperite parțial de municipalitate care va asigura din punct de vedere financiar sumele care nu pot fi suportate de societate”, a declarat Ion Lungu.

Edilul a precizat că apreciază eforturile pe care la fac salariații TPL, pentru a asigura transportul în oraș cu actualul parc auto.

„Le promit că se vor schimba în bine condițiile de muncă, vor crește salariile odată cu sosirea celor 50 autobuze electrice, a construirii noii autobaze electrice, modernizării autobazei actuale, după cumpărarea anul trecut a activelor de la TASA. Costurile cu combustibilul după sosirea autobuzelor electrice, scad de 7 (șapte) ori față de astăzi(încărcare baterii comparativ cu motorina consumată), lucru ce ne va permite să echilibrăm din punct de vedere economic și financiar societatea”, a declarat Lungu.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here