Ion Lungu, apel către suceveni după ce municipiul a intrat în scenariul roșu. Primarul Sucevei face un apel către locuitorii municipiului Suceava să fie responsabili și să respecte normele de prevenire a infecției cu COVID-19, astfel încât incidența infectărilor să scadă și astfel Suceava să poată ieși din scenariul roșu. În caz contrar, dacă incidența infecției va crește în municipiul reședință de județ, orașul ar putea ajunge într-o situație delicată, la fel ca în primăvară.

Ion Lungu a declarat că miercuri rata de infectare cu COVID-19 în municipiul Suceava este de 3,02 la mia de locuitori, sunt 377 de cazuri de coronavirus active, și a precizat că se vor dispune măsuri de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în cursul zilei de miercuri.

”Dacă noi în primăvară am câștigat bătălia cu coronavirusul, având acel slogan ” și s-a redus numărul de cazuri și am ieșit din carantină, de această dată sloganul este . Trebuie să purtăm cu toții mască, în spațiile închise și cele deschise, în zonele aglomerate și neaglomerate, în instituțiile publice, în birouri. Asta este realitatea, pentru că altfel riscăm să ne îmbolnăvim”, a spus Ion Lungu.

Edilul face un apel către suceveni să respecte normele de igienă, distanțarea fizică și să poarte mască, și pe stradă dar și la birou sau în spații închise, astfel încât să scadă numărul de cazuri de COVID-19 în Suceava. Ion Lungu a explicat că peste 14 zile situația va fi reanalizată și dacă incidența infecțiilor va crește orașul va putea reveni în scenariu galben și astfel să scăpam de unele restricții.

Primarul Sucevei a declarat că își dorește ca toate grădinițele și creșa din municipiu să rămână deschise și după intrarea în scenariul roșu.

Oferta SAVCOM 5-9 Mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here