Ion Lungu-mărturii emoționante despre Suceava în carantină, într-un interviu pentru informatiata.ro. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a răspuns apelului public lansat de site-ul nostru și a vorbit despre Suceava în carantină și despre cum a ajutat el, în calitate de primar, Suceava și pe suceveni într-un moment critic.

Ion Lungu mărturisește că a făcut ce i-a stat în putință pentru ca Suceava să iasă din criza COVID, dar că a avut momente în care efectiv s-a simțit neputincios și a fost marcat de durerea și disperarea bolnavilor de coronavirus, dar și de suceveni aflați în situații dificile care au cerut ajutorul Primăriei. Nu vrem să facem politică și nu am discutat cu politicianul Ion Lungu, am discutat cu omul și primarul Ion Lungu despre luni de zile care au marcat profund comunitatea suceveană.

Edilul vorbește și despre cât de singuri am fost noi sucevenii în situația dată dar și despre oameni care s-au transformat în eroi și au ajutat Suceava, precum medici sau asistenți. În același timp, Ion Lungu nu a ezitat să comenteze și despre lipsa de reacție a unor oameni cu funcții, care nu au ajutat Suceava, deși ar fi putut să o facă și aveau pârghiile necesare. Primarul Sucevei spune că atunci când toate erau bune și frumoase în Bucovina aveam mulți preteni, dar am fost uitați de ei într-un moment atât de delicat, de răscruce.
Acesta este de părere că de atunci Suceava se confruntă cu un deficit de imagine, deficit creat de posturile centrale de televiziune, mulți jurnaliști exagerând în relatările lor și numind Suceava – Lombardia României sau Nordul Sălbatic.
“Mă așteptam la mai multă compasiune din partea celor care atunci când toate erau bune și frumoase, Bucovina era cea mai frumoasă, era extraordinară și a doua zi după ce s-a întâmplat asta ne-au aruncat cu ouă roșii în cap! (…) Sunt mulți în funcții care ar fi avut posibilitatea și autoritatea de a interveni, dar o să îi judece sucevenii”, mărturisește Ion Lungu.

Cum a ajutat Ion Lungu și Primăria Suceava orașul devenit focar de COVID-19, cum s-a reușit achiziționarea primului aparat de testare pentru COVID dar și a zece ventilatoare pentru Spitalul Județean, atunci când aparatele erau greu de găsit pe piață, ne povestește Ion Lungu.

Primarul Sucevei mulțumește public pentru implicarea în gestionarea pandemiei: cadrelor medico-sanitare sanitare din Spitalul Județean Suceava care nu și-au abandonat posturile, poliției comunitare, medicilor școlari dar și unor suceveni cu simț civic precum Ștefan Mandachi.Primăria Suceava are pusă la dispoziția cetățenilor o linie telefonică pentru semnalarea unor probleme pe timpul pandemiei iar oamenii au sunat pentru a fi ajutați în acea perioadă în care puteau ieși cu greu din case. Primăria a acordat ajutoare financiare pentru cei aflați în nevoie, alimente dar și medicamente. Edilul spune că sucevenii s-au ajutat unii pe alții, că au fost solidari și le mulțumește pentru că au fost disciplinați și orașul a fost scos din carantină grație lor. VEZI INTERVIUL PE LARG VIDEO!

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here