Primarul Sucevei, Ion Lungu a avut marți discuții la Ministerul Dezvoltării pe tema accesării de fonduri europene.

Edilul a participat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene la o întâlnire cu viceprim-ministru Dan Barna și ministrul Cristian Ghinea pe tema accesării fondurilor europene în Exercițiul Financiar 2021-2027.

Ion Lungu a declarat că, în mod special, s-a discutat despre Programul Național de Redresare și Reziliență. Un lucru important rezultat în urma discuțiilor a fost legat de realizarea unui Fond de Reziliență pentru localități.

Primarul Sucevei a insistat în mod deosebit pentru finanțarea de Parcări Publice – Green Parking, parcări supraterane cu spații verzi și locuri de joacă, care să aibă o linie substanțială de finanțare pe Pilonul II PNRR – Mobilitate și Regenerare Urbană.

Totodată, Ion Lungu a ridicat problema realizării proiectului Transport Metropolitan cu autobuze electrice pe Zona Urbană Funcțională.

De asemenea, acesta a propus transferarea proiectelor depuse pe POR, care sunt pe lista de rezervă și la care nu mai sunt surse de finanțare pe acest exercițiu financiar, pe PNRR.

Ion Lungu a precizat că toate aceste aspecte au fost reținute de factorii de decizie de la nivel central și se încearcă să se găsească soluții prin prinderea lor în Programul Național de Redresare și Reziliență care trebuie finalizat până la data de 30 aprilie 2021 și trimis la Comisia Europeană.

Primarul Sucevei a declarat că prioritatea de grad zero a municipalității sucevene în această perioadă este atragerea fondurilor europene.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here